Szeged és környéke

2013.11.01. 20:49

Citeratáborban a wesley-sek

Szeged, Torockó - Hétfőtől szombatig citeratáborban tanulnak a szegedi Wesley János Általános Iskola és Középiskola diákjai Torockón.

Munkatársunktól

Tehetségápolásra nyert 1 millió 667 ezer forint támogatást az intézmény hat éve működő citerazenekara az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Köznevelési és Felsőoktatási Támogatások Igazgatóságától.

Testvériskolájukkal, a torockói Sebes Pál Általános Iskolával harmadik éve tartják a kapcsolatot, a tehetséggondozó táborba bevonnak a 10 szegedi mellé 10-15 székelyföldi fiatalt – tájékoztatott [namelink name="Nagy István"] projektvezető, a szegedi citerazenekar alapítója.

Nagy István (középen) és a wesley-s citerások. Fotó: DM/DV

Nagy István (középen) és a wesley-s citerások. Fotó: DM/DV
Dupla fonatú a baráti kapcsolat a székelyföldi településsel, mert az ottani iskolások részint a [namelink name="Böjte Csaba"] vezette hálózathoz tartozó Kis Szent Teréz Gyermekotthonban nevelődnek. Így ezzel az intézménnyel is szoros az együttműködés. A táborozók karácsonyi dalcsokrot tanulnak, ezúttal nem népdallal készülnek, hanem a Ghymes együttes négy dalát gyakorolják be. A közös tanulást szombat délelőtt közös fellépés zárja az ottani művelődési házban, amit meghirdetnek a környező falvakban. A támogatás a táboron kívül 4 hangszer vásárlását is biztosítja.

A wesley-sek csatlakoztak az eTwinning internetes testvériskolai hálózatához is, amely nemzetközi projekteken alapul. A magyar népzenét, a népi hangszereket Nagy István népszerűsíti több saját programban. Két év alatt két projektjük kapott nemzetközi minősítést. Ebben a munkában a torockói iskolával is együttműködést terveznek, hogy sikerélményt szerezzenek a gyerekeknek és öregbítsék az iskola jó hírét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!