Szeged és környéke

2011.07.15. 08:27

Csónakázó tavat alakítanak ki a Homokháton

Mórahalom - Csónakázó tavat alakítanak ki a Homokháton. Mórahalom városa a Nagyszéksóstó és környékének rehabilitációja során valósítja meg a projektet jövő nyárra, mellyel egy tízéves turisztikai fejlesztési sorozat fejeződik be - mondta el a projektnyitóról szólva a település polgármestere.

Delmagyar.hu

[namelink name="Nógrádi Zoltán"] felidézte: a város hosszú ideje igyekszik a turisztikai beruházásokat összehangolni. Ebben az évben jórészt befejezték a fürdő, a szálloda és a vendéglátó-ipari egységek kialakítását. Ezzel párhuzamosan a kiegészítő lehetőségekre is pályáztak: így fontos változásokon megy át az erdei iskola, annak környezete, történelmi skanzent alakítanak ki, és gyarapszik a lovasturisztikai és sportturisztikai lehetőségek száma is.

Emellett a harmadik jelentős kiegészítő turisztikai csomag a Nagyszéksóstó környékének fejlesztése, ahol a bivalygulyával, az ifjúsági szállással, túraútvonalakkal, gasztronómiával, környezetvédelemmel igyekeznek a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére állni. Ennek része a csónakázó tó kialakítása, ami nem más, mint egy korábban természetes vízfelületként és vízgyűjtő területként működő tó rehabilitációja. Utoljára itt az 1920-as években lehetett fürdeni és csónakázni. Most kotorták a tavat és a bivalyok is jótékony hatással vannak a környezetre. A madárvilág, a flóra és a fauna is szépen kialakult.

A csónakázó tó és környékének kialakítása hetvenmillió forintból, ötven százalékos uniós támogatással valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!