Szeged és környéke

2007.11.23. 15:33

Csütörtökön lehet döntés Török Márk ügyében

Szeged - Tanúmeghallgatással folytatódott pénteken a Török Márk SZTE-EHÖK-elnök elleni fegyelmi eljárás. Döntés nem született, a fegyelmi bizottság négy további tárgyalási napot jelölt meg: jövő hét hétfő, kedd, szerda és csütörtök.

Gonda Zsuzsa

A jogi kar épületében reggel a szegedi Jobbik néhány tagja is megjelent, szerettek volna részt venni a tárgyaláson, de az ülés zárt.

Mint azt korábban megírtuk, fegyelmi eljárást indított [namelink name="Török Márk"], a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának elnöke ellen az egyetem rektora, [namelink name="Szabó Gábor"]. A fegyelmit Badó Attila rektorhelyettes indítványozta. Az alapos gyanú szerint az EHÖK-elnök az egyetem hatályos szabályzatát figyelmen kívül hagyva intézkedik a hallgatói normatíva terhére egyes hallgatói támogatások, így különösen a szociális ösztöndíjra jogosultság megítélésében, egyetemi és hatósági engedély nélkül végeztetett felújítási munkákat a BTK épületében. Ezenkívül emberi méltóságot sértő módon próbálta meg akaratát a sportközpont vezetőjére rákényszeríteni. A vádak között szerepel az is, hogy a TIK épületében a szabályok és felszólítások ellenére is dohányzott.

Ament Balázs az EHÖK alelnöke a Dugonics téren tartott sajtótájékoztatóján közölte: egyetempolitikai támadást indítottak Török ellen. Az egyetem Keczer Gabriella sajtószóvivő útján visszautasította a vádat.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a másnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!