Szeged és környéke

2019.09.10. 20:16

Drága volt a tanulópénz - nem hagyhatja el lakását a csalással vádolt férfi

A tárgyalás októberben tanúkihallgatásokkal folytatódik.

Munkatársunktól

– A lehengerlő szövegével tudott becsapni – mondta a vádlottról a bíróság folyosóján várakozó Lakatos Ferenc. Az idős férfi a németországi Wiesbadenben él, évtizedek óta vállalkozó, de P. Tamás még őt is az orránál fogva vezette. Kecskeméten ismerkedtek meg. A vádlott azt mondta az üzletembernek, hogy vevőt talál a Németországból hozott árukra. Egy pizzéria komplett berendezése, egy utánfutó és egy áramfejlesztő volt az alku tárgya. P. Tamás még a leendő vevőt is bemutatta Lakatosnak, aki beleegyezett, hogy elszállítsák az eszközöket. A vádlott azonban adós maradt a vételárral, sőt, Lakatosnak kellett végül még azt a nagy mennyiségű mézet is kifizetnie, amit Tamásék a raktárként használt telephelyről vittek el. Kára körülbelül 12 millió forint.


Chovanecz Kata sem lát sok esélyt arra, hogy a csalással vádolt férfi valaha fizetni fog. A kétgyermekes édesanya volt az, aki 2017 tavaszán a sarkára állt. Előbb a közösségi médiában osztotta meg bánatát, majd feljelentést tett, és létrehozta a Csalók elleni közösséget. A sorstársaiban tartja a lelket. Ő is azt hitte Tamásról, hogy sikeres vállalkozó, akinek 40 millió forintja áll növényvédő szerekben. A férfi kölcsönkért tőle, több részletben 2 millió 650 ezer forintot. Azt mondta, hogy van Kecskeméten egy autó alkalmi áron, arra kell neki az összeg.


– Egy személyes hadjárat folyik ellenem – hangsúlyozta P. Tamás a bírónak. A férfi elismerte, hogy kapott valamennyi pénzt a nőtől, de meg is adta a kölcsönt. A többi esetet pedig vitatja. Azt mondta a tárgyalóteremben, hogy ha valamiben hibázott, akkor ügyvédjén keresztül kifizeti a tartozást. Védője hozzátette: három sértettel már megegyeztek, nekik körülbelül kétmilliót fizetett a vádlott, két másik személlyel pedig tárgyalnak a kártalanításról. Ezt a gesztust a bíróság is értékelte. P. Tamás letartóztatását megszüntették és bűnügyi felügyeletbe helyezték. Nyomkövetőt kell viselnie és nem hagyhatja el a lakását. A tárgyalás októberben tanúkihallgatásokkal folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!