Szeged és környéke

2015.09.03. 06:15

Éjjel lezárták az M5-öst - előállítottak 26 szállítót

Szatymaz - Kilométeres sor torlódott fel csütörtök hajnalban az M5-ös Budapest felé vezető oldalán, a magyar rendőrök az osztrák példát követve nagyszabású razziába kezdtek. Galéria.

Segesvári Csaba


- Fokozott ellenőrzést rendelt el a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője a kapitányság teljes működési területére 2015. szeptember 2-án 22 órától - írja a rendőrség hivatalos közleménye.


A rendőrök ellenőriztek valamennyi utat, amely a határ térségéből az M5-ös autópályára vezet. A 2015. szeptember 3-án 7 órakor rögzített adatok szerint a rendőrök 26 embert állítottak elő - közülük 1 szerb, 25 magyar állampolgárt -, akik autójukban illegális bevándorlókat szállítottak. Az egyenruhások 184 migránst fogtak el a járművekben, többségük szír állampolgárnak vallotta magát.

A bűncselekmények elkövetéséhez eszközül használt járműveket lefoglalták. A rendőrök ellenőrizték a Röszke Autópálya-határátkelőhely közelében lévő benzinkutakat is.

Hajnali razzia az embecsempészek ellen. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIA


Korábban írtuk:

A razzia az autópálya röszkei pihenőhelyén folytatódott, itt a  rendőrök sorban igazoltatták a feltehetően utasokra várakozó  férfiakat, és két embercsempészt is elfogtak. Egy szerb férfi  határsértőkkel teli autójával akart kihajtani a parkolóból, amikor  megállították. Egy magyar embercsempészt pedig az autójához visszaérkezve fogtak el a rendőrök.

A járműben két, magát szír  állampolgárnak valló férfi ült, poggyászuk a csomagtartóban volt. A  sofőr azt állította, fogalma sincs, hogyan kerültek az utasok a  kocsiba. A járművet átvizsgálva a rendőrök két kést, egy  baseballütőt, több fecskendőt és kábítószergyanús anyagot találtak,  amelynél a gyorsteszt amfetamint mutatott ki.  
 
A sztráda határ felé vezető oldalán lévő pihenőhelyen a  rendőrök csaknem hatvan üres autót ellenőriztek. Az embercsempészek  Magyarországra érve általában az itt leállított gépkocsikat - amelyek többsége egyterű, hétszemélyes autó - használják a  zöldhatáron átkísért migránsok továbbszállítására. Az átvizsgált  járművek jó része nyitva volt, benne a kulccsal, és három olyan is  akadt, melyet hamis külföldi rendszámmal próbáltak álcázni. A  nyitott autókat a rendőrség folyamatosan elszállítja a benzinkúttól. 

Korábban írtuk:

Órákra megbénult csütörtök éjjel az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldala, a rendőrök letereléses akciót indítottak a szatymazi pihenőnél az embercsempészek kiszűrésére. Több tucat egyenruhás szállta meg a sztráda melletti benzinkutat, éjféltől kezdve sorra állították ki a furgonokat, sötétített ablakos autókat.

Hajnali razzia az embecsempészek ellen. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIA


Az eredményre nem kellett sokat várni: pillanatokon belül megjelentek a szírekkel zsúfolt egyterűek, majd lassan befutottak a Borsodból indult embercsempészek. Az akció hajnalban a határ melletti OMV kúton folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!