Szeged és környéke

2011.02.26. 12:10

Elegancia és extravagancia - szalagavató a Móravárosi szakközépiskolában

Szeged – Az egyik legnagyobb szegedi középiskola szalagavatóján jártunk péntek este. Megállapítottuk, a tetoválások a derekakról fentebb, jól látható helyekre „kerültek át" és azt is, levágott hajból nemcsak paróka készülhet.

Garai Szakács László

Tizennégy osztály, háromszáztizenhét tanuló, ezerötszáz vendég – ez a Szegedi Ipari, Szolgáltató, Szakképző és Általános Iskola Szeged-Móravárosi Tagintézményének (a gyönyörű név megalkotásában közrejátszott közvetett szerepéért még egyszer szeretnénk megköszönni Szeged város közgyűlésének a közreműködést) pénteki szalagavató bálja röviden, számokban.

Persze ennél sokkal „bonyolultabb" volt a Deák Ferenc Gimnáziumban rendezett ünnepség.

Azt egy kicsit furcsálltuk, hogy az ünnepség megkezdésekor [namelink name="Szabó Gábor"] igazgató köszöntőjét gyakorlatilag elnyomta a folyosói zaj. A direktor nem nagyon törődött vele, szépen rendben elmondta, amit akart, de nézzék el nekem, hogy nem idézem – nem értettem egy mondatát sem. Az meg furcsa lett volna, ha „fegyelmezni" kezdi a vendégeket, igen, ők voltak a tiszteletlenek a házigazdákkal, a szervezőkkel szemben. Ezt leszámítva a szalagtűzési procedúra és a műsorszámok is percre pontosan következtek egymás után. Hogy ezt hogyan tudta megcsinálni, elérni, a bált szervező [namelink name="Szeghalmi Zoltánné"] rejtély, ugyanis az ilyen bálokon bizony előfordul, hogy úszik az egész egy nem várt hiba, intermezzo miatt.

Szeged legnagyobb szalagavatóján jártunk. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

A klasszikus keringők és osztálytáncok mellett meglepetés műsorszámok színesítették az ünnepséget: [namelink name="Gáspár Márti"] felnőtt tagozatos tanárnő az egyik hallgatójával, Fehér Mihállyal énekelte el [namelink name="Kovács Kati"] Ha legközelebb látlak című számát, majd [namelink name="Kasza Renáta"] és [namelink name="Túri Ádám"] egy fergeteges rock and rollt járt a Hungária klasszikusára, a Csavard fel a szőnyeget!-re. Az estről nem hiányzott az akrobatika sem, [namelink name="Borovszky Norbert"] parkour-bemutatója és [namelink name="Klein Tamás"] electro boogie tánca alatt hatalmas volt a sikongatás és a füttyögés.

Majd következett a vacsora, amelyhez színpadi desszert is dukált. Az iskola tanáraiból verbuválódott táncos csapat a tavaly focivébé főcímdalára járt afrikai törzsi táncot, picit közép-európaiasan, de annál nagyobb lelkesedéssel, szívvel. Meg is lett az eredménye: visszatapsolták a szürke hétköznapokon nem mindig szeretett oktatókat, akik újra boldogan foglalták el a Deák gimnázium auláját. Azt mindenesetre megdöbbentő volt látni, hogy a produkció végén a két sör után magukról megfeledkezett bulikirályfik dagadó nyaki ütőerekkel üvöltik tanáruknak, hogy „Szép volt, Zoli!" miközben majd leesnek a Deák galériájáról. A tanár műsorszám után az ünnepség zárásaként [namelink name="Dúl Anikó"] énekelte a Desperadó együttes Táncolj! című slágerét, amelyre [namelink name="Szilágyi Henrietta"] és [namelink name="Bárkányi Andor"] táncolt.

Legjobb tetoválások a szalagavatón. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

Ezután a parkett a bálozóké lett, a Holiday zenekar egészen éjfélig játszotta az örökzöldeket. A szalagavató forgatagában sétálva láttam a szegedi báli szezon egyik legextrémebb ruhakölteményét. A végzős leányzó estélyijét(?) a hátán fonott hajtincsek fogták össze. De azt is megállapítottam, hogy háttetkók egyre feljebb kerültek: az ördögök, nonfiguratív alakzatok a vállakra, a hátak közepére varrattattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!