Szeged és környéke

2008.09.25. 23:20

Életfogytiglan a zombori gyilkosnak

Szeged - Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte tegnap a Szegedi Táblabíróság a kiszombori Szalontai Sándort, aki január 11-én italozás után egy tőrrel döfte meg két testvérét. Fiatalabb öccse a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Munkatársunktól

A Szegedi Táblabíróság tegnap helybenhagyta az első fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság döntését, és jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azt az 50 éves kiszombori férfit, aki január 11-én erősen ittas állapotban támadt egy tőrrel két fivérére családi házukban. Fiatalabb testvére azonnal meghalt, a másik könnyebb sérülést szenvedett.

A tragédiáról korábban beszámoltunk: Szalontai Sándor már korábban is azzal fenyegetőzött, hogy leszúrja testvéreit. A gyilkosság napján ittas volt, szóváltásba keveredett szintén ittas József nevű testvérével, majd egy tőrt vett magához. Ezzel támadt rá öccsére, aki egy piszkavassal védekezett, de a vádlott így is mellkason szúrta, könnyebb sérülést okozva neki. A férfi ezután az ágyon alvó Károlyhoz lépett, akit oly erővel szúrt mellkason, hogy az azonnal meghalt.

A korábban felesége meggyilkolásáért nyolc évre elítélt Szalontai Sándort egy helyi kocsmában fogta el a rendőrség. Leghamarabb 30 év múlva szabadulhat.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!