Szeged és környéke

2011.04.22. 19:30

Életre kel húsvétkor Ópusztaszer

Ópusztaszer - Ópusztaszeren húsvétkor megnyílik a park összes létesítménye - közölte Tokovics Tamás, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója.

Delmagyar.hu

Hazánk egyik legnagyobb húsvéti rendezvénye a család minden tagjának programokat kínál két napon át. Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn életre kel a skanzen: népviseletbe öltözött menyecskék, legények elevenítik fel a hagyományos tevékenységeket, illetve az ünnephez kapcsolódó szokásokat.

A rendezvény kezdőnapja elsősorban a gyerekeknek szól, hiszen a kézművesfoglalkozások mellett bábelőadások is lesznek. A kicsik kipróbálhatják Paprika Jancsi csúzlizdáját, megtanulhatják, hogyan kell tojást hímezni és hagyományosan festeni.

A második napon megjelenik a vödrös locsolkodás, népviseletbe öltözött fiatalok pedig néptáncbemutatót tartanak és népi játékokat mutatnak be. Róka Szabolcs és Kátai Zoltán énekmondó szórakoztatja a felnőtt közönséget, a kicsiket pedig az Aranyszamár Bábszínház.

Helyi hagyományokon alapuló kalács és kenyérlángos készül majd a kemencékben, de lesz mézeskalács is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!