Szeged és környéke

2011.09.16. 22:27

Elhunyt barátjuk családjának gyűjtenek

Szeged - A tragikus hirtelenséggel, 32 éves korában elhunyt Szabó Olivér barátai szociális alap létrehozását kezdeményezték: a Karitáció Alapítvány számlaszámára várják az adományokat, amelyeket teljes egészében a fiatalember özvegyének és gyermekének utalnak.

Bobkó Anna

– Csak Alina miatt próbálom vonszolni magam, és túlélni, ami történt. Abban bízom, hogy a szülés után kicsit kerekebb lesz a világ. Várom, hogy megfoghassam, hogy újra láthassam benne Olivért – hallottuk [namelink name="Szabó Olivér"] özvegyétől, a 8 hónapos terhes Petrától. A 29 éves szegedi nő egy évvel esküvőjük után, szeptember 8-án vesztette el férjét.

Megírtuk: a fiatalember a szüleihez tartott autójával a Szabadkai úton. Házuk előtt néhány méterrel hirtelen elvesztette az eszméletét, és egy fának ütközött. A mentők több mint egy órán át küzdöttek az életéért a szülők és a feleség szeme láttára – hiába. A 32 éves férfi szívében elvékonyodott egy érfal, ez szakadt el egyik pillanatról a másikra. Csütörtökön családja, barátai, ismerősei kísérték utolsó útjára az Alsóvárosi temetőben.

A tragikus hirtelenséggel, 32 éves korában elhunyt Szabó Olivér barátai szociális alap létrehozását kezdeményezték. Fotó: Schmidt Andrea

A tragikus hirtelenséggel, 32 éves korában elhunyt Szabó Olivér barátai szociális alap létrehozását kezdeményezték.
Fotó: Schmidt Andrea

– Nem ismertem nála jobb embert. Mindig, mindenkinek segített. Egyszer kismacskákat találtunk az utcán, hazavitte, felnevelte őket. Nagyon jó humora volt. Ha valami bajod volt, mondott rá valami frappánsat, és rögtön jobb kedved lett. Nagyon várta a kisbabát. Azt mondogatta, majd együtt tologatjuk a babakocsiban. Feldolgozhatatlan, ami történt. Igaz a mondás: a jók rövid életűek – mondta [namelink name="Báló Tamás"]. Olivér egyik legjobb és legrégebbi barátja több ismerőssel együtt szociális alap létrehozását kezdeményezte – a születendő kisbabát támogatják.

Segítség a családnak

– Olivér kuratóriumi tagként mindig nagylelkűen segédkezett az alapítvány munkájában. Ebben a helyzetben egyértelmű volt, hogy valamilyen módon támogassuk a feleségét és a félárván maradt kislányt. Szociális segítő alapot nyitottunk: a Karitáció Alapítvány elkülönített számlaszámára (CIB Bank, 10700062-48244909-52100008) várjuk a nagylelkű adományokat, amelyeket teljes egészében eljuttatunk a családnak – mondta el lapunknak Fődi Brigitta, a Karitáció Alapítvány kuratóriumának elnöke.

– Olivér a Karitáció Alapítvány kuratóriumi tagja volt – betegeknek, rászorulóknak, tehetségeknek segített. Az alapítványt a baráti társaságunk tagjai működtetik, így egyértelmű volt, hogy ezen keresztül szeretnénk segíteni Petrán, aki itt maradt egyedül a kislánnyal és a terhekkel. Bízunk benne, hogy sok jóérzésű ember támogatja a kezdeményezésünket – magyarázta Tamás.

– Tudtam, hogy Olivérnek olyan barátai vannak, akik mindig mellette álltak, és ezáltal mellettem is. Sosem hagynának cserben. Rettenetesen szerették, ebből a szeretetből most nekünk is bőven jut. Nagyon jólesett, hogy ilyen gyorsan kitalálták: segítenek nekünk. Alina születése után még nagyobb szükségünk lesz a támogatásra – magyarázta Petra. – Borzasztó ezt elviselni, de próbálok a kicsire koncentrálni. Az orvosom azt javasolta, hétfőn feküdjek be a kórházba, mert ezt nem lehet tovább talpon kibírni. Arról régóta tudtunk, hogy az én szívemmel gondok vannak. A férjem a nyolc hónap alatt féltő gondoskodással állt mellettem. Rendszeresen jártunk vizsgálatokra. Olivérnél viszont semmi jele nem volt a betegségnek. Rettenetesen fáj: az apja nélkül kell felnevelnem a kislányomat. Az eszem már felfogta, hogy nagyon nehéz lesz, de a szívem nem tudja feldolgozni, ami történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!