Szeged és környéke

2013.05.21. 11:28

Eltűnt egy tonna Csongrád megyéből

Szeged – Véget ért a XII. Városi Fogyókúraverseny több mint kétszáz jelentkező közel 1300 kilótól szabadult meg.

Garai Szakács László

Januárban tizenkettedszer hirdette meg [namelink name="Kovács Éva"] fitneszedző és csapata a Városi Fogyókúraversenyt Szegeden. A május 18-áig tartó nagy közös fogyókúrára összesen 208-an regisztráltak az Aquapolis Fitnessben.

– A verseny alatt tizenheten „tűntek el", róluk semmit nem tudunk, a többiek viszont nagyon kitartóan, lelkesen végigcsinálták és összesen 1270 kilogrammot fogytak – mondta Kovács Éva. Aki azt is hozzátette a fogyás mellett az életmódváltás, az egészségesebb életvitel legalább annyira fontos volt a versenyzőknek mint az, hogy könnyebbek lettek, hogy lihegés nélkül tudnak felmenni a lépcsőn, hogy könnyebben tudnak lehajolni, hogy csinosabbak lettek.

Díjazottak és edzőik: Rakonczai Tibor, Patakiné Vőneki Erika, Szili Ágnes és Kovács Éva fitneszedzők, Sövér Zoltán, Varga Antal, Farkas Dóra és Garai Szakács László. Fotó: Menyhért László

Díjazottak és edzőik: Rakonczai Tibor, Patakiné Vőneki Erika, Szili Ágnes és Kovács Éva fitneszedzők, Sövér Zoltán, Varga Antal, Farkas Dóra és Garai Szakács László. Fotó: Menyhért László
A versenyt a sándorfalvi [namelink name="Sövér Zoltán"] nyerte, aki testtömegének 20 százalékát fogyta le: 99,4 kilogrammról 79,6 kilogrammra fogyott. Zoltán egy debreceni hosszú hétvégét nyert. A második szintén sándorfalvi lett, [namelink name="Varga Antal"], aki 18, 5 százalékát fogyta le testtömegének 115,7 kilogrammról 94, 3 kilogrammra. Harmadik a szegedi [namelink name="Szabó Emese"] lett, aki több mint tizenhárom kilót fogyott 73-ról 59,8 kilóra, leadva testtömegének 18,1 százalékát. A negyedik helyen [namelink name="Rakonczai Tibor"] végzett, 102 kilóról 85,4 kilóra ment le négy és fél hónap alatt 16,3 százaléknyi testtömeget veszítve. Ők hárman fitneszbérleteket nyertek. A legtöbbet, huszonnégy kilót [namelink name="Patakiné Vőneki Erika"] fogyta. A legfiatalabb versenyző a 10 éves [namelink name="Farkas Dóra"] volt, a legidősebb pedig [namelink name="Mison Nándorné"] volt.

A versenyt végigcsinálta a szerző is, „szenvedéstörténete" az Égő! Zsír című blogjában a verseny elejétől kezdve nyomon követhető volt. Izzadtságcseppjeinek jutalma a Legaktívabb résztvevő különdíj lett. Meg nyolc kiló harminc deka mínusz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!