Szeged és környéke

2019.04.26. 20:31

Emléktáblát kapott Bogdán Lajos - Fotók

Pénteken ünnepélyes keretek között avatták fel a 2017-ben elhunyt, szegedi születésű Bogdán Lajos népművelő emléktábláját egykori lakóházán.

Munkatársunktól

A tegnaptól a Bartók tér 4. szám alatt látható táblát a Csongrád Megyei Népművelők Egyesülete és a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület a szegedi önkormányzat támogatásával állíttatta. – Általában nagy művészek, tudósok és politikusok kapnak emléktáblát, most viszont olyan személyt ismerünk el, aki ezeknek az embereknek a közművelődési életét szervezte, és felterjesztette őket kitüntetésekre. Mindig a háttérben maradva, szerzetesi alázatossággal dolgozott élete végéig. Azok a kulturális szakemberek, akik a háttérből segítenek, ritkán kapnak elismerést, egyben az ő szimbólumuk is ez az emléktábla – hangsúlyozta avatóbeszédében Blazovich László professzor, Szeged díszpolgára, a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület elnöke.

 

Emléktáblát kapott Bogdán Lajos. Fotó: Török János - GALÉRIA


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!