Szeged és környéke

2012.09.25. 20:37

Épületgépészeti roadshow a Pulz utcában

Szeged - Mi az érdekes az épületgépészetben, hogy néz ki egy 100 éves öntöttvas radiátor, miként lesz működőképes egy 80 éves kút?

Horváth Attila

Erre és sok más, nem mindennapi kérdésre kaphattak választ azok, akik ellátogattak tegnap a Mart épületgépészeti roadshow-jára. Az érdeklődők között voltak a Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző és Általános Iskola Szeged-Móravárosi Tagintézményének tanulói is.

Épületgépészeti roadshow a Pulz utcában. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


– 9 éve kezdődött az együttműködésünk a budapesti Épületgépészeti Múzeummal – mondta tegnap a kiállításon [namelink name="Hoffmann László"], az iskola szakoktatója. Harmadikos, negyedikes diákjaival restaurálnak, illetve kiállítható állapotba hoznak régi tárgyakat. Pumpás, tekerős kutakat rendszeresen hoznak helyre, de foglalkoztak már az Anna fürdőben talált 100 éves öntöttvas radiátorral is. – Jó látni a mai fiatalokat, akik nem vesznek el a virtuális világban, hanem a múlt dolgaival, érdekes és fontos tárgyakkal foglalkoznak. Gyakran előfordul, hogy ők látnak és javasolnak helyrehozandó tárgyakat.

Az iskola műhelyében nagyon lelkesen dolgoznak ezekkel a dolgokkal. A Pulz utcában, az egykori dohánygyár helyén rendezett road-show-n a múlt és a jövő találkozott. Az érdeklődők láthattak frissen felújított pumpás artézi kutat, vizes köszörűt, de egy acetiléngáz-fejlesztő berendezést is.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!