Szeged és környéke

2008.05.20. 20:36

Évadzáró koncert Kocsis Zoltánnal

Szeged - A mára világhírűvé vált nemzeti együttes műsorán Csajkovszkij Manfréd-szimfóniája és Beethoven II. zongoraversenye szerepel. <a href="https://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/evadzaro_koncert_kocsis_zoltannal/2057785/#A"><img src="https://www.delmagyar.hu/ftp/img/audio_icon.gif" border="0" align="absmiddle"> <b>VIDEÓVAL</b></a>

Munkatársunktól

A Filharmónia Kht. és a szimfonikusok bérleti hangversenysorozatának évadzáró koncertjét tartják szerda este fél 8-tól a Szegedi Nemzeti Színházban, ahol a Kossuth-díjas zongoraművész és karmester, Kocsis Zoltán vezényletével a Nemzeti Filharmonikus Zenekar lép fel.


Hallgasson Beethovent Kocsis Zoltán vezénylésével!


A mára világhírűvé vált nemzeti együttes műsorán Csajkovszkij Manfréd-szimfóniája és Beethoven II. zongoraversenye szerepel. Utóbbi szólistája a Franciaországban élő zongoraművész, Ian Fountain, aki mindössze 19 éves volt, amikor 1989-ben megnyerte az Arthur Rubinstein Nemzetközi Zongoraversenyt Tel-Avivban. Ötévesen kezdett zongorázni, először Oxfordban tanult, majd a Winchester College és a Royal Northern College of Music következett. Szólistaként világszerte olyan zenekarokkal koncertezett, mint a Londoni Filharmonikusok, az Izraeli Filharmonikus Zenekar, a Cseh Filharmonikus Zenekar, a Bécsi Kamarazenekar és Moszkvai Filharmonikusok. Kamaraművészként is jelentős fesztiválok vendégművésze, 2001-től a Londoni Királyi Zeneakadémia professzora.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!