Szeged és környéke

2014.03.26. 13:22

Ezt tette a Stefániával egy markoló

Szeged – Markológép hajtott végig a Stefánia sétányán, „mély nyomokat" hagyva maga mögött. Olvasónk fedezte fel a pusztítást, azonnal levelet írt a városházának és lapunknak.

Munkatársunktól

– Szerencsére nem sérült meg a díszburkolat, de a zöldterületen, valamint a gyöngykavicsos úton károk keletkeztek – válaszolta kérdésünkre [namelink name="Molnár László"], a szegedi polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának vezetője. – A markoló a partfal-beruházáson dolgozó egyik alvállalkozóé, a kivitelezőt köteleztük az okozott károk helyreállítására.

Ezt tette a Stefániával egy markoló. Fotó: delmagyar.hu (galéria)


Olvasónk, [namelink name="Széll Zoltán"] figyelt fel március 25-én, kedden arra, hogy a szegedi vár felől egy markológép hajtott át a parkon és a játszótéren, és eljutott egészen a park Arany János utca felőli „kijáratáig". A trafóház mellett, a gyalogjárdán állt meg, ahol már várta valaki, aki szintén a park területén, a trafóházzal szemközti füves területen parkolt a gépkocsijával.
Tette mindezt néhány „zsáknyi" kőért – írta olvasónk abban a levélben, amit elküldött a városházának, valamint lapunknak. Azt is megkérdezte: a partfal építkezését végző kivitelező cég kapott-e engedélyt arra, hogy felvonulási területnek használva a Stefániát, azt megrongálja, az ott sétáló, pihenő városlakók nyugalmát zavarja, a játszótéren játszó gyermekeik életét veszélyeztesse. Az iroda válaszából kiderült: nincs engedélye. Majd a beruházás egy későbbi szakaszában használhatnak az építők egy sávot a járda mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!