Szeged és környéke

2019.07.18. 12:34

Fegyvert csempészett a távolsági buszon, vádat emeltek a török férfi ellen Szegeden

A röszkei határátkelőnél lépett be az országba egy menetrend szerint közlekedő török busz utasaként. Németországba készült.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a török férfival szemben, aki 2019 januárjában négy lőfegyvert hozott be az országba távolsági buszon.

A vád szerint a negyvenhárom éves férfi 2019. január 30-án, reggel 5 óra körül, török, menetrend szerint közlekedő busz utasaként lépett az országba a röszkei határátkelőhelynél. A járművet a pénzügyőrök átvizsgálták és a vádlott két csomagjában négy működőképes maroklőfegyvert találtak. A vádlott a lőfegyverek tartására, az országba behozatalára engedéllyel nem rendelkezett, azokat Németországba kívánta szállítani.

 

[connected id="2587176" position="full"]

A Szegedi Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő elkövetőt lőfegyver engedély nélküli, az ország területére behozatallal elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolja. Ez a bűncselekmény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint Magyarország területéről történő kiutasítását indítványozza.

A 2018. július 1-jétől hatályos Büntetőeljárási törvény lehetővé tette, hogy az ügyész a vádiratban, arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előtt beismerő vallomást tesz, indítványt tegyen a kiszabadandó büntetés pontos mértékére. Ebben az ügyben az ügyészség a vádlott beismerése esetén 3 év börtönbüntetés kiszabását, valamint Magyarország területéről 3 évre történő kiutasítását indítványozta.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!