Szeged és környéke

2008.05.09. 20:32

Feke Pál visszavágyik a Dóm téri színpadra

Szeged - Jézus Krisztusként tényleg szupersztár volt a szegedi szabadtérin, ma este eldől, hogy Istvánként visszatérhet-e a Dóm térre Feke Pál. Az énekes mindent egy lapra tett fel, amikor elindult A társulat című szereposztó versenyen.

Gonda Zsuzsanna

István szerepéért versenyez Feke Pál, Szeged korábbi kedvence A társulat című műsor mai adásában. A most 27 éves énekes akkor bűvölte el a Tisza-parti város lakóit, amikor 2003-ban a Jézus Krisztus szupersztár címszerepét énekelte a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán. Idén nyáron újra címszerepben térhet vissza a Dóm térre – ha a tévénézők SMS-eikkel szombat este párbajozni küldik, és ha a zsűri is úgy dönt, hogy számukra ő az igazi István.

Feke Pál A társulat színpadán. Mindent egy lapra tett fel. Fotó: MTV

Feke Pál A társulat színpadán. Mindent egy lapra tett fel. Fotó: MTV
– A szegedi szabadtérin 19 évesen játszottam Csaba szerepét az Attila, Isten kardja című rockoperában. Fantasztikus élmény volt. Amikor véget ért, azt gondoltam, ki tudja, mikor jöhetek újra Szegedre, de néhány év múlva a Jézus Krisztus szupersztárral újra a Dóm tér színpadán állhattam. Máig a pályafutásom egyik legkomolyabb állomásának tartom. Tizenöt kilót fogytam a szerepért, és azt mondták, én voltam a világ legfiatalabb Jézusa, már ami az ilyen komoly, nagyszabású feldolgozásokat illeti – idézte fel a szabadtérivel kapcsolatos emlékeit Pál.

Kajak és fény

Nemcsak a szereplés, de a látvány és a technika is érdekli Pált. Korábban fényterveket készített különböző színházaknak. A sporthoz is van köze: versenyszerűen kajakozott. Az a kitartás viszont, ami a színházban jellemzi, nem jellemzi a sportban – a kajakozást abbahagyta.

A szegedi nyarakat sem felejtette el, a Virág cukrászdát, valamint a Szegedi Nemzeti Színházat, ahol a Jekyll és Hyde-ban szerepelt. Abban az időben Szegeden lakott, és úgy érezte, az itt élők befogadták. Úgy gondolja: a város a magyar nyári kulturális élet legfontosabb helyszíne. Szeretne újra visszatérni a Tisza-partra és különösen a Dóm térre ezúttal mint István, a király. A szereposztó műsor kezdete óta erre sokan esélyesnek tartják.

– Megtisztelő, ha bennem látják Istvánt, ugyanakkor felelősség – nyilatkozta a favoritstátusszal kapcsolatban. Feke Pál profi énekesként indult a Magyar Televízió versenyén, félretette aktuális munkáit, és – ahogy fogalmazott – mindent egy lapra tett fel. Tehetségkutatókon, énekversenyeken korábban sosem indult. – Két dolog motivált. Egyrészt szerettem volna eljátszani Istvánt, másrészt a televízió akkora úr a mai világban, hogy azzal a színház nem tudja felvenni a versenyt.

Dóm tér, 2003: A Jézus Krisztus Szupersztár címszerepében. Fotó: Karnok Csaba

Dóm tér, 2003: A Jézus Krisztus Szupersztár címszerepében. Fotó: Karnok Csaba
A korábbi szerepdöntők egyikén az énekes Koppány is lehetett volna, de a nézők nem akarták Pált az ősi magyar szokásjog védelmezőjeként látni. Talán István szerepére tartogatták. Ma kiderül, hiszen este újra a közönség és a zsűri kezében lesz az énekes sorsa. Istvánért rajta kívül hárman indulnak.

Augusztusban Szegeden

Az ősbemutató 25. évfordulójára időzített jubileumi előadást a Budapest Sportarénában június 18-án, Szegeden, a Dóm téren augusztus 17-én, 19-én, 20-án és 21-én láthatja a közönség.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!