Szeged és környéke

2019.02.08. 21:47

Feljelentették Szabó Bálintot és a Likvid Kontrollt

Információink szerint egy magánszemély feljelentést tett pénteken a Nemzeti Nyomozó Irodánál Budapesten Szabó Bálint és cége, a Likvid Kontroll Kft. ellen.

delmagyar.hu

Az Origó információi szerint Szabó jogtalanul jár el a Szeviép-károsultak képviseletében. Az értesülések szerint a a feljelentés azt részletezi, hogy a Likvid Kontroll Kft. olyan tevékenységeket végez, melyekhez nincsenek meg a megfelelő engedélyei. Ezzel a károsultakat megtévesztheti és az ügyükből üzletet szerezhet.


A lap utána járt Szabó Bálint cégének tevékenységi köreinek is. Ezek pedig: követelés-kezelés, követelés-vásárlás, követelés-behajtás, bizalmi vagyonkezelés, sértetti, avagy hitelezői képviselet, mediátori tevékenység a felek között.


A fenti tevékenységek kivétel nélkül mind engedélyhez kötöttek. Természetesen annak érdekében, hogy ne lehessen ezekkel visszaélni és ezzel az állam polgárai védve legyenek.


Utána néztek annak is, hogy a Likvid Kontroll rendelkezik-e a megfelelő engedélyekkel. Azt találták, hogy nem. Ezen felül a cég nem rendelkezik megfelelő pénzügyi garanciákkal, és nincsen minimálisan elvárható szakmai gárdája sem.


A feljelentő szerint Szabó Bálintnak tehát sem engedélye, sem megfelelő pénzügyi garanciái sincsenek a Szeviép-károsultak követeléseinek képviseletére,ebből mégis komoly haszonra tesz szert, a károsultak követeléseit 10%-os sikerdíjért végezte.


A beadvány szerint Szabó Bálint "engedély nélküli pénzügyi tevékenységet" végez, hiszen vélelmezni lehet, hogy nem csupán képviseletet lát el, hanem követeléseket is vásárol.


Sértetteket, károsultakat és hitelezőket vesz rá csalárd módon, hogy bízzák rá a képviseletet, miközben ahhoz sem szakmai, sem anyagi garanciákat nem nyújtott és nem nyújt.


Vagyis ő is becsapja és megkárosítja azokat, akiket Botka László szegedi szocialista polgármester kedvenc cége, a Szeviép egyszer már átvert.

Szabó Bálint közleményben reagált a cikkre:

KÖZLEMÉNY

2019. február 8-án 17.31-kor "Feljelentést tettek Szabó Bálint szegedi jogász ellen" címmel jelent meg szerző nélküli írás az Origo.hu portálon, melyet mások mellett a Szegedma portál is közölt.

A Likvid Kontroll Kft. a leghatározottabban visszautasítja a valótlan tényállításokat, a megjelent rágalmak miatt polgári és büntető eljárásokat kezdeményez a szerző(k) ellen.

Társaságunk mindenben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt és jár el, tevékenységünket a szükséges dokumentumok és engedélyek birtokában, tapasztalt és felkészült munkatársakkal végezzük.

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a Szeviép-ügyben folyamatban lévő példás állami kártalanítási programot egyes, jól behatárolható üzleti-politikai-bűnözői körök megpróbálják rossz színben feltüntetni, hátráltatni.

A Likvid Kontroll Kft. a károsultak oldalán áll, közel évtizedes munkánkat továbbra is több ezer szerződéses partnerünk megelégedésére végezzük.


dr. Szabó Bálint jogász, ügyvezető 

Likvid Kontroll Kft.

 

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!