Szeged és környéke

2017.11.15. 15:02

Felsőoktatási rangsor: idén is második az SZTE

Idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem vezeti a HVG 2018-as felsőoktatási rangsorát. Harmadik a Pázmány.

Megőrizte az első helyet a HVG felsőoktatási rangsorában az Eötvös Loránd Tudományegyetem, amely mind az oktatói, mind a hallgatói kiválóság alapján összeállított alrangsorban vezet – közölte az Eduline.hu

Az összesített listán második a Szegedi Tudományegyetem, harmadik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem. A rangsor készítői az öt legjobb eredményű felsőoktatási intézmény közé sorolták a Semmelweis Egyetemet és a Debreceni Egyetemet is.

Az összesített és a kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek, többek között az első helyes jelentkezők számát, a felvett hallgatók pontátlagát, illetve a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!