Szeged és környéke

2019.05.09. 17:04

Fémipari képzés, határok nélkül

Innováció a fémiparban címmel kezdődött csütörtökön 2 napos képzés a Szegedi Szakképzési Centrumban, a fémiparban működő vállalkozások képviselőinek, fiatal kutatóknak és diákoknak.

A pályázati esemény részeként az intézmény szerb partnereivel együtt kidolgoznak egy közös oktatási módszertant a hegesztőknek, ami elsősorban a duális képzésre koncentrál. Ennek eredményeként a diákok az elméleti oktatás mellett gyakorlati tudást is szerezhetnek a tanulmányaik során, ezzel az iskolarendszerű képzésnél rövidebb idő alatt sajátíthatják el a szükséges ismereteket.


Az eseményt a határon átnyúló együttműködési program keretében rendezik, a végső cél egy fémipari innovációs és technológiai központ. A csütörtöki előadásokon szó volt a fémipari középfokú oktatásról, a felsőfokú duális képzésről és az innovációkról is. A pénteki programban a fejlesztésekről éppen úgy beszélnek, mint például a CAD/CAM technológia alkalmazásáról a mérnökképzésben. Az utóbbi napirend előadója az újvidéki egyetemről érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!