Szeged és környéke

2019.02.14. 14:47

Fény derült Szeged minivízesésének rejtélyére - cső hibásodott meg a tolózár aknában

A Szegedi Vízmű Zrt. szakemberei megszüntették a szivárgást a Boszorkányszigetnél, a teljes javítást akkor tudják elvégezni, ha tartósan alacsony lesz a Tisza vízállása.

Farkas Judit

Szombaton küldött be portálunknak szegedi olvasónk fotókat a város új "minivízeséséről": az árvízi emlékmű és a Boszorkánysziget között, a "szemes" épület aljából csorgott a víz. Amit akkor még nem tudtunk, azt kiderítettük: az épület, amely mellett a vízfolyás látható, egy tolózár akna. Szerda reggel mi is megnéztük a terepet, a vízfolyást addigra kordonnal kerítették körbe: feltettük kérdéseinket a Szegedi Vízmű Zrt-nek. Mostanra meg is szüntették a szivárgást, derült ki a válaszból.

 

Képeink szerda reggel készültek. Fotók: Farkas Judit

Képeink szerda reggel készültek. Fotók: Farkas Judit

"A képeken látható vízfolyás a Tisza alatti (a csapadékvíz és a szennyvíz elvezetésére szolgáló) nyomócső és a parti (tolózár) akna befalazó idoma közti csőkapcsolat meghibásodásából származik. Az épület, ami mellett a vízfolyás látható, egy tolózár akna. Jelenleg a szivárgást megszüntettük, de a javítása – mely a Tisza tartósan alacsony vízállásakor lesz lehetséges – mindenképpen szükséges. Amint a Tisza vízállása engedi, elvégezzük a javítást."

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!