Szeged és környéke

2019.07.11. 15:28

Fidesz: Újabb bűncselekmény történhetett a szegedi városházán

Jogtalan volt a Mars téri piac eldózerolása, ráadásul a város vezetői hazudtak az Európai Uniónak az ügyről - jelentette ki Tápai Péter, a Fidesz szegedi alelnöke csütörtökön.

A parkoló ügyében hűtlen kezelés miatt született elsőfokú ítélet után újabb súlyos bűncselekmény árnyéka vetül a szegedi városházára – jelentette ki a Fidesz szegedi alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján. Tápai Péter emlékeztetett, hogy a szegedi városvezetés 2009 decemberében Mars téri kereskedők tucatjait tette tönkre azzal, hogy eldózeroltatta az árusító bódéikat.


A politikus egy közelmúltban készült szakérői véleményt idézett, ami szerint jogtalan volt a bódék elbontása. Tápai Péter szerint ezért felmerül a gyanúja, hogy a város vezetői 5 és 15 év közötti büntetési tétellel fenyegetett költségvetési csalást követtek el.


- Amennyiben igaza van a szakértőnek, akkor Nagy Sándor alpolgármester és Mózes Ervin, akkori címzetes főjegyző hazudott arról az Európai Uniónak, hogy a terület per- és tehermentes - közölte az alelnök.


Tápai Péter úgy fogalmazott, a Mars téri piac története Botka Lászlóék "embertelen és arrogáns hatalmának szimbóluma lett", bizonyítja, hogy "mindenkin átgázolnak annak érdekében, hogy céljaikat elérjék".


A Fidesz abban bízik, hogy az igazságszolgáltatás végre segítséget nyújt a kereskedőknek, és megbünteti azokat, akik emberek százait tönkretették – tette hozzá a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!