Szeged és környéke

2009.02.13. 21:30

Filmbe illő szegedi szerelmes történetek

Szeged - Akinek eddig nem jött be a „szerelem első látásra", ne legyen biztos abban, hogy még soha nem találkozott a nagy Ő-vel. Lehet, hogy évtizedek óta ismeri, csak eddig nem látta meg benne az igazit. Jó példa erre Komjáti Orsolya, aki éveken keresztül csak barátjának tekintette Sík Mártont. Végül a szerelem győzött, mint ahogyan Komáromi Andrásnál és Balogh Ágnesnél is, akiket megtréfált a sors – 34 év után újra egymáséi lettek.

Bobkó Anna

– Tízéves korunk óta ismerjük egymást Marcival. Egy csapatban edzettünk. Akkoriban még ki nem állhattam, mert ő volt köztünk a nagyszájú kis mitugrász. Ennek ellenére összebarátkoztunk – meséli Komjáti Orsolya (26), [namelink name="Sík Márton"] (25) felesége, aki évekig úgy tekintett a kajakosra, mint a testvérére. Márton azonban másként gondolt a lányra.

– Miután először bejelentette, hogy nem lenne rossz, ha több is lenne köztünk barátságnál, fél évig nem vettem fel neki a telefont. Gondoltam, hadd hűljön egy kicsit a dolog. Később újra eljártunk pizzázni, sétálni, beszélgetni – emlékezik vissza Orsolya. De míg ő a közös programokat ártatlan baráti találkáknak tekintette, Márton tudta, így kerülhet közelebb a célhoz, Orsolya meghódításához. Terve sikerült, hiszen 2006 júniusában megtört a jég. – Addig az ominózus versenyig nem gondolkodtam azon, hogy milyen pasi Marci. De akkor belém hasított a felismerés. Rájöttem, hogy kell nekem – hallottuk a fiatal anyukától. A pár azóta elválaszthatatlan. Tavalyelőtt, szeptemberben házasodtak össze. Szerelmüket kisfiuk, Bence érkezése még tovább erősítette. Számukra az a legszebb Valentin-napi ajándék, hogy a kis rosszcsonttal lehetnek.

Bence születése tovább erősítette Orsolya és Márton szerelmét. Fotó: Frank Yvette

Bence születése tovább erősítette Orsolya és Márton szerelmét.
Fotó: Frank Yvette

– Kisbaba társaságában tölti a szerelem ünnepét az 53 éves Komáromi András és felesége Balogh Ágnes is, aki 34 évvel ezelőtt álmában sem gondolta volna, hogy ilyen kalandosan alakul szerelmi élete. – Tizenhat éves voltam, amikor megismertem Andrást. Igazi tiniszerelem volt a miénk: amilyen gyorsan jött, úgy el is tűnt az érzés. Szakítottunk, de jóban maradtunk. András más lányt vett el, és én is férjhez mentem. Gyerekeink születtek. De mire felnőttek, mindkettőnk házassága megromlott. Addig is hallottunk egymásról, néha találkoztunk, de miután András és én is elváltam, újra találkozni kezdtünk. Feléledtek a régi érzések. Három éve összeházasodtunk – meséli a filmbe illő történetet Ágnes.

Valentin-nap

A Valentin-nap gyökerei egészen az ókorig nyúlnak vissza. A középkorban elsősorban Angliában és Franciaországban ünnepelték, versekkel, saját készítésű kártyákkal köszöntötték egymást a szerelmesek. Amikor a 19. században Amerikában forradalmasították a képeslapgyártást, viharos gyorsasággal terjedt el az ünnep a földrészen, majd átszivárgott Európába. Mára a világ összes pontján február 14-én ünneplik a szerelmet. Sőt vannak olyan országok, ahol még anti-Valentin-napot is tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!