Szeged és környéke

2019.03.20. 09:43

Fogorvosnál segítettek a bohócdoktorok

A Fogorvosok Világszövetsége március 20-át hivatalosan is a szájápolás világnapjává nyilvánította. A nap célja, hogy felhívják a figyelmet a szájápolás és a megelőzés fontosságára.

Munkatársunktól

A szájápolás világnapja egyben figyelmeztető alkalom a fogorvosi vizsgálatra, továbbá a rendszeres és alapos fogmosásra. Napjainkban a fogászat területén tevékenykedő orvosok egyre több gyereknek és felnőttnek segítenek az eredendően ép fogazatot megtartani. A fog- és szájbetegségek gyógyítása igen magas költséget jelenthet a családoknak. Ezt szem előtt tartva a Karitáció Alapítvány bohócdoktorai a védőnői szolgálat segítségével egy 12 éves szegedi fiatalember fogait vizsgáltatták meg egy szegedi fogászaton, mert a fiú családja a helyreállító kezelést nem tudta volna finanszírozni. A fogorvos az ellenőrzés során elvégezte a megfelelő beavatkozást, és tanácsokat adott a további károsodások megelőzésére vonatkozóan.

Merj mosolyogni, mint a bohócdoktorok! A Karitáció Alapítvány segítségével egy 12 éves szegedi fiú fogsorát hozták rendbe a fogorvosok. Fotó: Karitáció Alapítvány

Merj mosolyogni, mint a bohócdoktorok! A Karitáció Alapítvány segítségével egy 12 éves szegedi fiú fogsorát hozták rendbe a fogorvosok. Fotó: Karitáció Alapítvány

A bohócdoktorok és a fogorvosok közös munkájukkal lépéseket tettek a fogszuvasodás, az íny- és fogágybetegség, a fogvesztés megelőzése érdekében. Emellett támogatják az embereket abban, hogy ép fogazattal éljenek tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!