Szeged és környéke

2007.08.10. 16:19

Folytatódik a hajsza Farkas Roland után

A Kószó Katalin meggyilkolásával gyanúsított Farkas Roland autóját Csongrádon már megtalálták, a férfinak azonban lapzártánkig nem akadtak a nyomára. Információink szerint a rendőrség „szemmel tartja" Farkas legközelebbi barátait, de eddig ez sem vezetett eredményre.

A Szegedi Fegyház és Börtön feljelentette Farkas Rolandot a Szegedi Katonai Ügyészségen. Információinkat hivatalos helyen nem erősítették meg, de nem is cáfolták. Úgy tudjuk, a Kószó Katalin meggyilkolásával gyanúsított 27 éves börtönőrt azért jelentette fel a munkáltatója, mert a férfi kedd reggel óta nem jelentkezett szolgálatra.

Mint azt már megírtuk, a rendőrség szerint Farkas Roland hétfőn, a késő esti vagy éjszakai órákban brutálisan végzett barátnőjével, Kószó Katalinnal a fiatal lány szegedi, Vág utcai lakásán. A 23 éves röntgenasszisztens testén tizenöt, feltehetőleg éles késtől származó szúrt sebet találtak a szakértők. Több szúrás létfontosságú szervet ért. A gyilkos elvágta az áldozat torkát is, majd gondosan megmosakodott.

Kószó Katalin barátja hétfőről keddre virradóra eltűnt. A rendőrség már a bűncselekmény felfedezése, kedd délután óta őt gyanúsítja a szörnyű gyilkosság elkövetésével. A férfi egy piros színű Opel Calibrával menekült el a helyszínről. Az autót csütörtökön, Csongrádon, a Raiso utca végén megtalálták, és tegnap reggel Szegedre szállították. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon szakértők vették birtokba a gépkocsit, nyomokat kerestek.

Az Opel Calibrára egyébként egy környéken lakó hívta föl a rendőrség figyelmét. Miután lapunkban elolvasta a gyilkosságról szóló cikket és az autó rendszámát, rájött, a körözött kocsit látta a zsákutcában. Ez a hely egyébként Csongrád Bökény városrészében található.

A megkérdezett helybeliek nevük elhallgatását kérték, de azt elmondták, hogy a Calibrával keddről szerdára virradó éjjel, egy óra körül álltak oda. Egy idős asszony hallotta is, amikor az autó ajtaja becsapódott, kiment az erkélyre, lenézett, de már senkit sem látott az utcán.

A környékbeliek szerint az is szokatlan volt, hogy az autó nem az úttestre merőlegesen állt, hanem srégen, nagyon közel a fához, mintha neki is ment volna. A helyszínelést csütörtök reggel kezdték meg, az utcabeliek ennyi rendőrt egyszerre még nem láttak ezen a környéken. A nyomozók előbb azt mondták a kíváncsiskodóknak, hogy lopott autót találtak, de később az utcában minden házba bekopogtattak, és megmutatták a gyanúsítottról készült fotót, hátha valaki látta, és tud róla valamit.

A rendőrség hivatalos közleménye szerint a személygépkocsiban a nyomszakértők olyan anyagmaradványokat és tárgyat találtak, amelyek megerősítették a nyomozókat abban, hogy a Farkas Roland végzett a lánnyal.

M. Toronykőy Márta nem kommentálta azt a felvetésünket, amely szerint mi úgy tudjuk, az „anyagmaradványok" és a „tárgy" a gyilkosság eszközét és véres ruhadarabo(ka)t jelenti, és a nyomozás érdekeire hivatkozva arra sem válaszolt, hogy a az Opel Calibrában találtak-e üzenetet a férfitól.

Farkas Roland ötödik napja menekül. A rendőrségnél úgy vélik, Magyarországon bujkál, ezért sem adtak ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot. A menekülő férfi útlevelét megtalálták, személyi igazolványát azonban nem. Azzal könnyedén kiléphetett a horvát vagy bármelyik szomszédos EU-tagállam határán.

Információink szerint a rendőrség „szemmel tartja" Farkas Roland családtagjait, barátait, telefonjaikat valószínűleg lehallgatják. Arra számítanak, hogy valakinél jelentkezik és segítséget kér. A férfi bankszámláját is figyelemmel kí

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!