Szeged és környéke

2019.06.08. 12:17

Gálával búcsúzik az évtől a Vargabalett Táncműhely

A Táncműhely legutóbb a Budapesten megrendezett XXVIII. Országos Táncművészeti Fesztivál Ifjúsági, Junior és Gyermek korosztály, klasszikus balett és karaktertánc kategóriában értek el kiváló eredményeket.

Munkatársunktól

Varga József, Dömötör-díjas táncművész, Nívódíjas táncpedagógus Makón 2013-ban alapította meg a Vargabalett Táncműhelyet. Később Szegeden és Hódmezővásárhelyen is megnyitotta kapuit. Számos díjat hoztak el területi és országos versenyeken, valamint rendszeresen kapnak felkérést különböző fesztiválokra, rendezvényekre. A növendékeik közül többen felvételt nyertek az MTF balettművész szakára és táncos szakirányú középiskolákba.


Ma tartják szokásos évadzáró gálaműsoruk a Szegedi Nemzeti Színházban. Az előadások háromkor és fél hétkor kezdődnek. Fontos, hogy a Táncműhely táncpedagógusainak célja a növendékek mozgásműveltségének és mozgáskultúrájának sokirányú fejlesztése, fizikai állóképességük, ügyességük fejlesztése, gazdagítására. Az eredmények mind láthatóak lesznek a gálán a nagyszínházban.


A Táncműhely legutóbb a Budapesten megrendezett XXVIII. Országos Táncművészeti Fesztivál Ifjúsági, Junior és Gyermek korosztály, klasszikus balett és karaktertánc kategóriában értek el kiváló eredményeket. Klasszikus balettben például három első és egy második díjat hoztak haza, a karaktertánc szekcióban pedig egy első hellyel távoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!