Szeged és környéke

2016.09.22. 18:03

Gáz-riasztó fegyvert rántott a Pivo Várban egy férfi

Gáz-riasztó fegyvert rántott, majd fenyegetőzni kezdett vele egy 39 éves férfi a József Attila Tanulmányi és Információs Központtal (TIK) szemben található Pivo Várban szerdán késő este.

 A szórakozóhelyen dolgozók elmondása szerint a férfi egész este zavart volt, illetve korábban a város több másik pontján is látták, ahogy különösen viselkedett. – Napszemüvegben, a kezein pedig kesztyűt hordva ült bent, és szinte vicsorgott. Tudtuk róla, hogy valami nincs vele rendben – mondta el a hely egyik munkatársa.


Az est folyamán a söröző egyik nyugodtabb pontján, a belső kanapés részen egy ott szórakozó, egyetemista korúakból álló csoport egyik lány tagjához udvariatlanul szólt, amire reagálva az egyik fiatal arra utasította, hogy fékezze magát. Ezután a férfi pár percre elhagyta a Pivót, és amikor visszatért, többen is mondták, hogy fegyver van nála.


– A rendőrök szerencsére nagyon gyorsan, 5 perc alatt kiértek – számolt be a Pivo egyik munkatársa.

A rendőrök még a sörözőben elfogták a feltételezett elkövetőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás ellene, áll a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön kiadott közleményében.


A hely az egyetem főbb épületeihez való közelsége miatt rendkívül népszerűnek számít az egyetemisták körében, szorgalmi időszakban gyakran telt ház fogadja az oda betérőket.


Korábban írtuk:

A gyanú szerint a férfi szeptember 21-én 23 óra körül Szegeden, egy belvárosi szórakozóhelyen összetűzésbe került néhány vendéggel. Ezután a 39 éves K. László ruházatából elővett egy gázriasztó fegyvert, amivel fenyegetőzni kezdett. A kiérkező rendőrök a szórakozóhelyen elfogták a feltételezett elkövetőt, a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult ellene büntetőeljárás - írta meg a police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!