Szeged és környéke

2015.01.07. 13:29

Gázpisztollyal, konyhakéssel követelték a pénzt

Több ponton megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntetőtanácsa a fegyveres rablás bűntette és más bűncselekmények miatt S. Dániel és társa ellen indított büntetőügyben a Szegedi Törvényszék első fokon kimondott ítéletét.

Munkatársunktól

Az okirattal visszaélés és a készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélés vétsége vonatkozásában a társtettesség megállapítását mellőzte, ezen cselekményeket az elsőrendű vádlott bűnsegédként követte el. A vádlottakat szabadságvesztésre ítéltnek tekinti, melyet börtönben kell végrehajtani.

Nem változott a kiszabott büntetés mértéke: a bíróság az első és a másodrendű vádlottat egyezően – halmazati büntetésül – 8 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye. A vádlottak 2013 januárjában gázpisztollyal és konyhakéssel felfegyverkezve, kapucniban, sállal takarva arcukat a szegedi, Gáspár Zoltán utcai óvoda mellett megállítottak egy hazafelé tartó nőt. Pisztollyal és késsel megfenyegetve követelték tőle, hogy adja át a pénzét, majd miután nem adta oda táskáját, hanem a hónalja alá szorította, erőszakkal vették el azt. A táskában 3200 forint és egy mobiltelefon volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!