Szeged és környéke

2019.07.19. 12:01

Gázszerelőnek adták ki magukat a tolvajok Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi nővel szemben, aki két társával gázkészülék ellenőrzés ürügyén idős sértettet fosztott ki.

A vád szerint az elkövető 2018 októberében két ismeretlen társával megjelent a sértett szegedi lakásánál azért, hogy tőle lopjanak. Az egyik elkövető magát gázszerelőnek adta ki, és kérte a 78 éves sértettet, hogy ellenőrzés céljából engedje be. A lakásban ezután szóval tartotta a sértettet, amíg a vádlott és másik társa besurrantak, és elvitték a sértett folyósóra akasztott táskáját, benne 200.000,- Ft-tal. A sértettnek gyanússá vált a „gázszerelő", segítségért kiáltott, de eddigre a táskát már elvitték a lakásból. A vádlott a táskát a társasház bejárati ajtajára akasztotta, a készpénz nem térült meg. - állt a Csongrád Megyei Főügyészség közleményében.


A Szegedi Járási Ügyészség a vádlottat a bűncselekmény felismerésére idős kora miatt korlátozottan képes személy sérelmére, csoportosan elkövetett kifosztás bűntettével vádolja. Az ügyészség börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a vádlottal szemben.


A 2018. július 1-jétől hatályos Büntetőeljárási törvény lehetővé tette, hogy az ügyész a vádiratban, arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előtt beismerő vallomást tesz, indítványt tegyen a kiszabadandó büntetés pontos mértékére. Ebben az ügyben az ügyészség a vádlott beismerése esetén 1 év börtönbüntetés kiszabását, valamint 1 év közügyektől eltiltást indítványozott.


A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!