Szeged és környéke

2019.08.26. 16:33

Gondos gazda a Szedeák: felújították a sportcsarnok burkolatát, már nem csúszik a parketta

Régóta várt felújításra a Városi Sportcsarnok parkettája. Júliusban a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdacsapatának kezdeményezésére és támogatásával csiszolták fel a pályát.

Hajó Edina

A szegedi sportlétesítmények állapotának műszaki felmérését folyamatosan végzik a szakemberek, és ha szükséges, elvégzik a karbantartást – tudtuk meg Drégelyi Zoltántól, a sportcsarnokot üzemeltető Sport és Fürdők Kft. ügyvezetőjétől. A sportcsarnok parkettájának felújítása már régóta váratott magára, ezt nemrégiben a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdacsapatának kezdeményezésére és támogatásával valósították meg.

 

– A látványsportágakat űző egyesületek társaságiadó-keretüket fordíthatják felújításra is. Tárgyalásokat folytattunk minden érintett klubbal és egy fejlesztési programot raktunk össze, a Szedeák elvállalta a parkettát

– mondta lapunknak az ügyvezető. Hozzátette, a kosarasok élen járnak ezekben, jó gazda gondosságával járnak el, így az ő segítségükkel tudták felújítani a parkettát, amely utoljára 2000-ben újult meg.


A sztárcsapatok meccsei mellett táncversenyt és kulturális rendezvényeket tartanak itt, ilyenkor letakarják a parkettát. Az ügyvezető úgy fogalmazott, ennek a felújításnak nem csak a kosarasok élvezik az előnyét, ám a legtöbb szegedi egyesületnél az a felfogás, hogy ezzel a többi csapat felkészülését is segítik. – Nem volt könnyű összehozni a munkálatokat, a MOL-Pick Szeged kézilabdaszezonja kitolódott, így nehéz volt megfelelő időpontot találni a parkettacsiszolásra. Ráadásul a felújítási munkálatok közepén volt a Savaria táncverseny – részletezte a nehézségeket Drégelyi. Felkészítették a pályát a röplabdások fogadására is – amennyiben itt szeretné játszani meccseit az első osztályba jutott férficsapat –, így a födémet is átszúrták a konzolok rögzítése miatt.

Júliusban felcsiszolták a parkettát, újrafestették és -matricázták a küzdőteret. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Júliusban felcsiszolták a parkettát, újrafestették és -matricázták a küzdőteret. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Bonifert Domonkos, a Szedeák ügyvezetője elmondta, összesen 10 millió forintba került a rekonstrukció, melynek harminc százalékát a városi cég állta.

 

– A mi ötletünk volt a felújítás, miután az időnk nagy részét itt töltjük, ezért próbálunk tenni környezetünkért. Emellett az öltözőnk is 21. századi lett, ezt 3 millió forintból korszerűsítettük

– fogalmazott a kosarasok ügyvezetője. A pénteki edzésen megtudtuk, a parketta már nem csúszik, a csiszolás után több rétegben felkenték sportlakkal, és újrafestették a vonalakat is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!