Szeged és környéke

2019.07.26. 15:17

Gumilőszerrel lőtte a munkásokat az építkezésen a szegedi férfi, vádat emeltek ellene

Negyedik emeleti lakásából lőtt több alkalommal a közeli építkezésen dolgozókra. Volt, aki megsérült.

A Szegedi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állítja azt a férfit, aki 2019 júliusában a közeli építkezésen dolgozókra lőtt lakásából gumilőszerrel.

 

A vád szerint a huszonegy éves férfi 2019. július 18-án a kora délutáni órákban szegedi lakásában tartózkodott. Az ingatlan közelében építkezés folyt. A férfi a negyedik emeleti lakás nyitott ablakán keresztül több alkalommal rálőtt a munkásokra légfegyverével. A gumilövedékek két munkást eltaláltak, az egyik sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülést okoztak.

A férfi erőszakos, kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkozást keltsen - áll az ügyészségi sajtóközleményben.

A Szegedi Járási Ügyészség a férfit garázdaság vétségével vádolja. Az elkövető beismerő vallomást tett, ezért gyorsított eljárásban állítja az ügyészség a Szegedi Járásbíróság elé.


(leadképünk illusztráció - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!