Szeged és környéke

2012.08.07. 21:53

Gyors menetre használják a Juditot

Szeged - Szabálytalanul használják a surranóutakat a szőregi körforgalom építését kikerülő autósok.

Horváth Attila

– Nem azzal van a gond, hogy erre járnak, hanem hogy sokan 70-nel, 80-nal döngetnek – mondja Török József Lövölde utcai háza előtt. Amióta megírtuk, hogy két útvonalat is surranópályának használ rengeteg autós a Szőregi úti körforgalom építése miatt, több olvasónk is jelentkezett azzal, hogy ezt szabálytalanul teszik. A Lövölde utca azon szakasza, ahol Török József lakik, igen szűk, a legtöbb ház előtt nincs járda, így az emberek kénytelenek az úton gyalogolni. A férfitől megtudjuk: reggel 6.30 és 9 óra között megnövekszik a forgalom, sokan még előznek is. Szerinte az autósok elfelejtik, hogy már nem a 43-as úton vezetnek. Ugyanez a helyzet 17 és 19 óra között. Egy biciklist nemrégiben el is sodort egy autós. Nem esett baja, de Török József szerint csak idő kérdése, hogy valakivel komoly baleset történjen. Beszélgetésünk alatt több gyorshajtó száguldott el mellettünk.

Laknának, pihennének a Judit utcában. Fotó: Karnok Csaba

Laknának, pihennének a Judit utcában. Fotó: Karnok Csaba
– A probléma most tetőzik igazán, de nem új keletű. Onnan tudjuk, hogy terelés, baleset történt a Szőregi úton, ha az utcánkban megnövekszik a forgalom – fogalmaz a férfi.

Hasonló a probléma az újszegedi Judit utcában is. Itt lakó-pihenő övezet tábla áll az utca elején, amit a legtöbb autós szintén figyelmen kívül hagy – sokan azt sem tudják, mit jelöl a tábla.

– A mi utcánkban is évekre nyúlik vissza a dolog, még aláírásokat is gyűjtöttünk, hogy nagyméretű, betonból készült virágosládát tegyenek az utca elejébe. Így lezártuk volna az útvonalat, de nem sikerült elérni a célt – mondja Szabados Márk, aki 2009-ben költözött a Judit utcába. 7 percet töltöttünk az utcában, 3 autós hajtott át. Pedig ebbe az övezetbe a KRESZ szerint csak az hajthat be autóval, akinek dolga van ott, ráadásul csak 20-szal szabadna közlekednie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!