Szeged és környéke

2019.05.06. 16:03

Ha büdös a csapvíz, tudják, hová kell menni kannával

Amikor a csapvíz büdös, a boltok több ásványvizet adnak el - osztotta meg tapasztalatát a szerkesztőséggel egy sándorfalvi előfizetőnk. Az összefüggést nem sikerült bizonyítani.

Bakos András

A csapvíz szaga változó, az ásványvízből pedig egyre több fogy. A Nielsen piackutató cég felmérése szerint tavaly az első négy hónapban csak az egyik hazai ásványvízcég 2,7 millió literrel több palackot adott el, mint egy éve. Ez a cég ebben a hónapban várhatóan 50 százalékkal több vizet fog eladni, mint tavaly májusban.


A közösségi oldalon feltett kérdésre – mit isznak, ha büdös a csapvíz – fél nap alatt harmincan válaszoltak. Az alkoholfélék mellett ketten szódát említettek, a legtöbben bolti ásványvizet. A hozzászólók abszurdnak tartják, hogy ivóvízért fizetnek, és aztán külön megveszik, ami szerintük tényleg iható.

 


Más szerint a tojásszag még nem jelenti azt, hogy a víz maga rossz, aki pedig ásványvizet vesz, az a műanyag szeméthegy növekedéséhez járul hozzá.


Van olyan lehetőség is, hogy az ember ásványvíz-minőségű innivalóhoz jut, ingyen, némi fáradsággal. Egy olvasónk 25 éve szegedi Anna-vizet iszik. 5 másfél literes flakonnal jár a kútra, ez egy hétig elég. Van

forgalmuk az artézi kutaknak is.


„Egészségedre a víz! Kérjük, ne szemetelj!" – olvasható a Hódmezővásárhelyhez tartozó Kopáncs pozitív kútja melletti korlát tábláján. Csütörtökön délben odaérkezésünk után tíz percet kellett csak várni, hogy megérkezzen az első szomjas ember.

 

" Ha futok, vagy ha kerékpárral jövök, ez szokott lenni a frissítőpontom."

Buzás Bálint


– Ha futok, vagy ha kerékpárral jövök, ez szokott lenni a frissítőpontom – mondta Buzás Bálint, Vásárhelyre menet.


– Rendszeresen ide járunk vízért. Nekem korábban gondom volt a gyomorsavammal, gyógyszert is szedtem emiatt. Most nem kell szedni – mondta az algyői Benkő József nyugdíjas buszsofőr, aki feleségével jött, flakonokat hozott.


– 8 darab két és fél literest hozok, ez több mint egy hétig elég. Most Vásárhelyen voltunk, temetőben, útba esett. De csak úgy is eljövök ezért a vízért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!