Szeged és környéke

2019.05.08. 19:55

Határon átnyúló robotika

Nyitókonferenciáját tartotta szerdán Szegeden a Magyarország és Szerbia együttműködésében indult RILIAM program.

Munkatársunktól

Az alapprojekt már 2018 júliusában elrajtolt, a fő partner a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola volt. A megvalósításban részt vesz a Szegedi Tudományegyetem, a Szabadkai Üzleti Inkubátor és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is. A 20 hónapos futamidejű program célja, hogy két innovatív kompetencialaboratóriumot hozzon létre a határ két oldalán az automatizálási és a mechatronikai cégek számára.


Eszközeit a vállalkozások kipróbálhatják, megtanulhatják kezelni, mielőtt saját vállalkozásukban is használnák őket. Ehhez kapcsolódóan rendeztek konferenciát szerdán az Agórában, ahol Bíró István, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának dékánja köszöntötte a résztvevőket. Az eseményen valamennyi partner bemutatkozott, és egyebek között előadás hangzott el azon kis- és középvállalkozások támogatásáról, ahol szerepet játszik az ipari automatizálás és a robotika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!