Helyreállt a rend a Kossuth Lajos sugárúton

Szeged - Napokon belül befejezik Szegeden a Budapest felé kivezető utak felújítását, már csak az útburkolati jelek felfestése van hátra.

Hat hétre tervezte a nagykörúttól a Cora-csomópontig tartó, városon átvezető főközlekedési út újraaszfaltozását a beruházó Magyar Közút Kht.: a dolgok jelenlegi állása szerint sikerül is tartania a határidőt. A kivitelező Hódút Kft. főépítésvezetője, Nagy Gábor elmondta, már csak az utolsó útburkolati jelek felfestése van hátra.

Csak a legrosszabb állapotú részeken cserélték a burkolatot Fotó: Segesvári Csaba

A munkák október közepén kezdődtek el az emlékezetes Cora-csomópont felújításával. A projekt váratlan indítása óriási dugókat okozott, egy órába telt, mire a bevásárlóközponttól a belvárosig eljutott az autós. A Magyar Közút Kht. ugyanis megkésve helyezett el forgalomirányító táblákat az M5-ösön, csak pár nappal később ajánlotta az északi kijárat helyett a domaszékit a Budapest felől érkezőknek. (Ma éppen az ellenkezőjének lehetünk szemtanúi: a Bertalan híd felől haladókat a Kossuth Lajos sugárút előtt még mindig a Kálvária felé küldik el a sárga táblák, holott már nyugodtan ráfordulhatnának a Kossuth Lajosra. Információink szerint a Magyar Közút Kht. majd csak akkor szerelteti le a táblákat, ha a kivitelezők végleg levonultak az útszakaszról. Ugyanez a helyzet az autópályán elhelyezett táblákkal, amelyek a domaszéki kijárat felé terelték a kamionokat.)

Megkérdeztük, miért nem újították fel a nagykörút és a Kossuth Lajos sugárút csomópontjában is az aszfaltot. Nagy Gábor azt válaszolta, a megbízás a „stopvonalig” szólt. Mellesleg a 172 millió forintos útfelújítás során – mint ahogy azt tapasztalhatták a szegediek – több ponton is kimaradtak pár száz méteres útszakaszok, ugyanis csak a legrosszabb állapotban lévő részeken cserélték ki a burkolatot.

Elkészült az e-töltőoszlop Bordányban
Elkészült a felfestés is, és már egy ideje használható a Homokhátság első, elektromos üzemű autók töltésére alkalmas váltóáramú, két­­állásos töltőoszlopa a bordányi faluház parkolójában.
A jövő hét elején kiengedik a kórházból a megkéselt tanárnőt
A késelő diák édesapja meglátogatta a tanárnőt és csaknem egy órán át beszélgettek.
Fenyegetést jelentenek a nemzeti parkokra a betolakodó állatfajok
Megtizedelhetik a parkok vadvilágát, károsíthatják a természetes ökoszisztémákat.
Januártól teljes kapacitással működik a repülőgépgyár
A Fusion mellett a négyüléses orosz Il-103 típusú repülőgép gyártásának előkészítése is megkezdődik.
Elveszítette veretlenségét a Juventus
A Lazio otthon 3-1-re legyőzte a 69. perctől emberhátrányban játszó Juventust az olasz labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának szombati játéknapján.
Tíz év alatt 54 százalékkal nőtt a magyar reálbér
A növekedés döntő része az utóbbi 5 évnek köszönhető.