Helyreállt a rend a Kossuth Lajos sugárúton

Szeged - Napokon belül befejezik Szegeden a Budapest felé kivezető utak felújítását, már csak az útburkolati jelek felfestése van hátra.

Hat hétre tervezte a nagykörúttól a Cora-csomópontig tartó, városon átvezető főközlekedési út újraaszfaltozását a beruházó Magyar Közút Kht.: a dolgok jelenlegi állása szerint sikerül is tartania a határidőt. A kivitelező Hódút Kft. főépítésvezetője, Nagy Gábor elmondta, már csak az utolsó útburkolati jelek felfestése van hátra.

Csak a legrosszabb állapotú részeken cserélték a burkolatot Fotó: Segesvári Csaba

A munkák október közepén kezdődtek el az emlékezetes Cora-csomópont felújításával. A projekt váratlan indítása óriási dugókat okozott, egy órába telt, mire a bevásárlóközponttól a belvárosig eljutott az autós. A Magyar Közút Kht. ugyanis megkésve helyezett el forgalomirányító táblákat az M5-ösön, csak pár nappal később ajánlotta az északi kijárat helyett a domaszékit a Budapest felől érkezőknek. (Ma éppen az ellenkezőjének lehetünk szemtanúi: a Bertalan híd felől haladókat a Kossuth Lajos sugárút előtt még mindig a Kálvária felé küldik el a sárga táblák, holott már nyugodtan ráfordulhatnának a Kossuth Lajosra. Információink szerint a Magyar Közút Kht. majd csak akkor szerelteti le a táblákat, ha a kivitelezők végleg levonultak az útszakaszról. Ugyanez a helyzet az autópályán elhelyezett táblákkal, amelyek a domaszéki kijárat felé terelték a kamionokat.)

Megkérdeztük, miért nem újították fel a nagykörút és a Kossuth Lajos sugárút csomópontjában is az aszfaltot. Nagy Gábor azt válaszolta, a megbízás a „stopvonalig” szólt. Mellesleg a 172 millió forintos útfelújítás során – mint ahogy azt tapasztalhatták a szegediek – több ponton is kimaradtak pár száz méteres útszakaszok, ugyanis csak a legrosszabb állapotban lévő részeken cserélték ki a burkolatot.

szponzorált tartalom
Egy aláíráson is bukhat a teljes örökség
szponzorált tartalom
Több mint kétezer diák vett részt az MVM Okosbútor versenyén
Bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta az évfordulóra
A bélyegblokkon a Szózat „Megfogyva bár, de törve nem” sora olvasható.
Mégis megtarthatja az őscápafogat a hétéves György herceg
A 23 millió éves fosszíliát Málta magának követelte.
Szijjártó Péter: sosem voltak ilyen szorosak a magyar-kirgiz kapcsolatok
A külügyminiszter szerint minden feltétel adott ahhoz, hogy a két ország vállalatai között szoros együttműködés jöjjön létre.
Újabb sztárok jelentkeztek be a Megyék Csatája versenyindító sztár-futamáról
Javában zajlik a felkészülés az ország legnagyobb megyei e-sport versenyére,
Kovács Zoltán helyretette a magyar miniszterelnököt rágalmazó német lapot
A Der Tagesspiegel cikke azt állította Orbán Viktorról, hogy ahelyett, hogy a hatékony védekezésre koncentrálna, ideológiai célok megvalósítására használja fel a vírus adta körülményeket.
Változékony őszi időre készüljön szerdán
Keleten, északkeleten esőre és záporokra, máshol változóan felhős-napos időre van kilátás.