Helyreállt a rend a Kossuth Lajos sugárúton

Szeged - Napokon belül befejezik Szegeden a Budapest felé kivezető utak felújítását, már csak az útburkolati jelek felfestése van hátra.

Hat hétre tervezte a nagykörúttól a Cora-csomópontig tartó, városon átvezető főközlekedési út újraaszfaltozását a beruházó Magyar Közút Kht.: a dolgok jelenlegi állása szerint sikerül is tartania a határidőt. A kivitelező Hódút Kft. főépítésvezetője, Nagy Gábor elmondta, már csak az utolsó útburkolati jelek felfestése van hátra.

Csak a legrosszabb állapotú részeken cserélték a burkolatot Fotó: Segesvári Csaba

A munkák október közepén kezdődtek el az emlékezetes Cora-csomópont felújításával. A projekt váratlan indítása óriási dugókat okozott, egy órába telt, mire a bevásárlóközponttól a belvárosig eljutott az autós. A Magyar Közút Kht. ugyanis megkésve helyezett el forgalomirányító táblákat az M5-ösön, csak pár nappal később ajánlotta az északi kijárat helyett a domaszékit a Budapest felől érkezőknek. (Ma éppen az ellenkezőjének lehetünk szemtanúi: a Bertalan híd felől haladókat a Kossuth Lajos sugárút előtt még mindig a Kálvária felé küldik el a sárga táblák, holott már nyugodtan ráfordulhatnának a Kossuth Lajosra. Információink szerint a Magyar Közút Kht. majd csak akkor szerelteti le a táblákat, ha a kivitelezők végleg levonultak az útszakaszról. Ugyanez a helyzet az autópályán elhelyezett táblákkal, amelyek a domaszéki kijárat felé terelték a kamionokat.)

Megkérdeztük, miért nem újították fel a nagykörút és a Kossuth Lajos sugárút csomópontjában is az aszfaltot. Nagy Gábor azt válaszolta, a megbízás a „stopvonalig” szólt. Mellesleg a 172 millió forintos útfelújítás során – mint ahogy azt tapasztalhatták a szegediek – több ponton is kimaradtak pár száz méteres útszakaszok, ugyanis csak a legrosszabb állapotban lévő részeken cserélték ki a burkolatot.

Milos Miliszavjlevics helyett az amerikai Cameron Naylor érkezett a Szedeákhoz
Újabb légióst cserélt a Naturtex-SZTE-Szedeák, amelyhez a szerb Milos Miliszavjlevics helyére az amerikai Cameron Naylor érkezett: ezzel szerkezetében is átalakulhat a szegedi csapat a folytatásra.
Megpróbálták áttörni a határkerítést Röszkénél
Körülbelül ötven ember próbált áttörni kedd reggel.
A jégkorongozók is megemlékeztek Kobe Bryantről
A vasárnap helikopter-balesetben elhunyt legendás kosárlabdázóra emlékező gyászszünetekkel kezdődtek az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapjának találkozói.
Figyelmeztető lövések dördültek a Röszkei határon
Egy nagyobb migránscsoport megpróbált jogellenesen Magyarország területére bejutni, a rendőrök megakadályozták őket.
Németországban is megerősítettek egy megbetegedést
A beteg férfi, Münchentől 30 kilométerre délnyugatra lakik.
Már a Pécsre koncentrál a Vidux-Szegedi RSE
Sima, háromszettes vereséget szenvedett a Vidux-Szegedi RSE Dunaújvárosban, a férfiröplabda NB I legutóbbi fordulójában.