Szeged és környéke

2014.05.22. 22:40

Hétvégi telt ház Szegeden

Szeged - Nehéz lesz mindenre időt szakítania annak, aki az összes hétvégi programon részt akar venni Szegeden. <br>

Kiss Gábor Gergő

– Ember legyen a talpán, aki vasárnap minden szegedi programon részt akar venni! Hozzánk már délelőtt jön a család az unokákkal, nálunk lesz a gyereknapi ebéd, később pedig mindannyian kimegyünk a hídi vásárba és a Dugonics térre, és szinte biztos, hogy betérünk egy pohár borra vagy mustra a borfesztiválra. A kajak-kenu világkupát kihagyjuk, ha a tévé közvetíti, a férfiak biztos nézni fogják a versenyeket. Az EP-szavazásra azért nagy nehezen, de mindenképpen fogunk időt szakítani, hiszen kora reggeltől késő estig be tudjuk iktatni valahova a voksolást – mondta a Mars téri piacon [namelink name="Szabolcs Gizella"], aki már a vasárnapi gyereknapi menühöz vásárolta meg csütörtökön a hozzávalók egy részét.

A hétvégén igazi programkavalkád lesz Szegeden: a gyereknap és az európai parlamenti választás ugyan minden országban egy napra esik, de Szegeden a város napja, a borfesztivál és a kajak-kenu világkupa miatt még több eseményen vehetnek részt az itt élők és a városba látogató turisták – ráadásul strandidő várható.

Megszállták a Forrást a kajak-kenu világkupán részt vevő versenyzők. Kammerer Zoltán jó erőben érzi magát. Fotó: Karnok Csaba

Megszállták a Forrást a kajak-kenu világkupán részt vevő versenyzők. Kammerer Zoltán jó erőben érzi magát. Fotó: Karnok Csaba
– Sajnos idén nem voltak egyeztetve a városi rendezvények a kajak-kenu világkupával, így a hétvégén a szállodai férőhelyek 99 százalékát már egy éve lefoglalták a sportolóknak. Szállodai szemszögből jobb lett volna, ha nem ütközik ez a két nagy esemény, hiszen Szeged napja és a borfesztivál magában is szépszámú vendéget vonz a városba. A jó idő miatt a Napfényfürdő Aquapolist is sokan látogatják már, de ezen a hétvégén szállodai szobákat nem tudtunk fenntartani a strandolóknak – mondta [namelink name="Maklári Lászlóné"], a Hunguest Hotel Forrás igazgatója.

[namelink name="Ács Szilvia"], a szegedi Tourinform-iroda vezetője elmondta: a Szeged napi rendezvénysorozat ideje alatt a város összes szálláshelye telt házzal üzemel, csak néhány szabad férőhely van még. A kajak-kenu világkupára – tájékoztatása szerint – 900-an akkreditáltak. Tavaly a világkupát egy héttel a borfesztivál előtt rendezték meg, így a szállodáknak több telt házas hétvégéjük is volt egymás után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!