Szeged és környéke

2008.04.02. 22:31

Hívásközpont a Tisza Centerben

Szeged - A Magyar Telekom megnyitotta új hívásközpontját a Tisza Centerben. A társaságnak ez a negyedik call centere az országban. A mintegy 350 alkalmazottra tervezett irodában, a Tisza Center második emeletén tegnap azok kezdték el a munkát, akik eddig a belvárosi postapalotában dolgoztak.

Munkatársunktól

Elsőként a Magyar Telekom hívásközpontja költözött be a Hafner-fatelep helyén épült szolgáltatóház, a Tisza Center második emeletére – a 2400 négyzetméteres, egylégterű irodát tegnap délelőtt avatták fel ünnepélyesen.

A bérelt irodában 270 munkaállomást alakítottak ki, a fokozatos létszámbővítést követően 350-en dolgozhatnak majd itt – mondta Hantzmann Ferenc, a Magyar Telekom lakossági ügyfélszolgálati irodájának vezetője. Azért ennyien, mert az ügyfeleseknek a nap huszonnégy órájában kell válaszolniuk a telefonálók kérdéseire, vagyis három műszakot kell kiállítaniuk a létszámból. Értelemszerűen azonban éjszakára, a legkisebb forgalom idejére kevesebben lesznek majd beosztva. Egyelőre még csak a jelenlegi létszám, 70 call centeres költözött át Felsővárosra.

A 270 munkaállomást hamar belakták a dolgozók. Fotó: Karnok Csaba

A 270 munkaállomást hamar belakták a dolgozók.
Fotó: Karnok Csaba

A Magyar Telekomnak a szegedi a negyedik integrált telefonos ügyfélszolgálata Budapest, Sopron és Nyíregyháza után. A szegedi létszám bővítése azzal párhuzamosan következik majd be, ahogy a többi hívásközpontban csökken a létszám. A vezető nem titkolta, hogy kemény, idegfeszítő munkáról van szó, a lemorzsolódás 20 százalékos évente. Várják azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik nyelveket beszélnek: a felsőfokú végzettség természetesen előnyt jelent.

Fokozatosan veszik fel az új munkatársakat. Fotó: Karnok Csaba

Fokozatosan veszik fel az új munkatársakat.
Fotó: Karnok Csaba

Az épület a Real Hungary Zrt. beruházásában készült, a Magyar Telekom pedig egy a bérlők közül. A Tisza Center üzemeltetési feladatait is a Real látja el. Vezérigazgatója, a Délmagyarország Presztízs Díját elnyert Robert Telc is részt vett az átadási ceremónián. A városvezetés nevében Szentgyörgyi Pál alpolgármester – Felsőváros önkormányzati képviselője – azt hangsúlyozta, hogy ez a városrész fejlődik jelenleg a legdinamikusabban, utalva többek között a Tisza Center mellett épülő Tisza Palotára és fedett uszodára.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!