Indul a lomtalanítás Szegeden

Március 15-től lehet jelentkezni Szegeden telefonos zöldszámon, e-mailben vagy személyesen a házhoz menő lomtalanításra, amely egészen november közepéig tart - mondta el Koltainé Farkas Gabriella, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nkft. vezetője.

Ahogy korábban megírtuk, tavaly új lomtalanítási rendszert vezetett be az önkormányzat hulladékkezelő cége a korábbi közterületi, „nyílt” akciók helyett: előzetes egyeztetés után évente egyszer ingyen elszállítják a lomokat díjhátralékkal nem rendelkező ingatlanhasználóktól.

Társasházaknál a közös képviselő vagy a megbízottja egyeztethet az önkormányzati céggel a lakók lomjainak elszállításáról. Szeged egyes városrészeiből csak meghatározott napokon viszik el a lomokat – erről a cég honlapjáról vagy ügyintézőitől lehet tájékozódni, ahogy arról is, milyen típusú hulladékokat nem szállít el a cég. A szállítás megrendeléséhez a honlapról letölthető igénybejelentőt is ki kell tölteni.

Tavaly március közepétől november közepéig 901 magánházból és 759 társasházból kérték a szolgáltatást, nagyjából 15 ezer szegedi vette igénybe. Az új rendszerben összesen valamivel több mint 640 tonna lomot szállított el a szegediektől a hulladékgazdálkodási cég.

A férfiaknál is több gólt lőtt a magyar női válogatott
Bíró Attila együttese vasárnap a torna egyik leggyengébb csapata, a szerbek ellen nyert 27-0-ra.
Mire figyeljenek a szabadban sportolók?
A szabadban végzett testmozgásról télen sem kell lemondanunk.
A fiatalok teljesen átértelmezik a márkahűséget
A vállalatok ma már alig támaszkodhatnak azokra a stratégiákra, melyek a korábbi generációk esetében még beváltak.
Lezárult a szavazás
A szavazók 97 százaléka Orbán Viktorral ért egyet és csupán 3 százalék az, aki a Soros-szervezetek mellé állt a kérdésben.
Jamie Lee Curtis nem fog unatkozni
Nem akarják befejezni a Halloweent.
Erdő Péter: a keresztények egységéhez kevés az emberi erőfeszítés
Szükség van a „szívből jövő, állhatatos imádságra” – mondta a bíboros.