Szeged és környéke

2019.03.13. 09:17

Indul a lomtalanítás Szegeden

Március 15-től lehet jelentkezni Szegeden telefonos zöldszámon, e-mailben vagy személyesen a házhoz menő lomtalanításra, amely egészen november közepéig tart - mondta el Koltainé Farkas Gabriella, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nkft. vezetője.

Munkatársunktól

Ahogy korábban megírtuk, tavaly új lomtalanítási rendszert vezetett be az önkormányzat hulladékkezelő cége a korábbi közterületi, „nyílt" akciók helyett: előzetes egyeztetés után évente egyszer ingyen elszállítják a lomokat díjhátralékkal nem rendelkező ingatlanhasználóktól.


Társasházaknál a közös képviselő vagy a megbízottja egyeztethet az önkormányzati céggel a lakók lomjainak elszállításáról. Szeged egyes városrészeiből csak meghatározott napokon viszik el a lomokat – erről a cég honlapjáról vagy ügyintézőitől lehet tájékozódni, ahogy arról is, milyen típusú hulladékokat nem szállít el a cég. A szállítás megrendeléséhez a honlapról letölthető igénybejelentőt is ki kell tölteni.


Tavaly március közepétől november közepéig 901 magánházból és 759 társasházból kérték a szolgáltatást, nagyjából 15 ezer szegedi vette igénybe. Az új rendszerben összesen valamivel több mint 640 tonna lomot szállított el a szegediektől a hulladékgazdálkodási cég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!