Szeged és környéke

2013.12.27. 20:53

Januárra is érvényes horgászengedélyek

Szeged - Január 31-éig érvényes marad a 2013-as állami horgászjegy és a fogási napló – tájékoztatta portálunkat a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

Munkatársunktól

Ezzel együtt – mint Láda Gáspártól, a Horgászegyesületek Csongrád Megyei Szövetségének ügyvezető elnökétől megtudtuk – az Atkai-holtágra és a Maty-érre, valamint a Tiszára kiadott területi engedély is érvényben marad 2014 első hónapjában. A legtöbb víz kezelője ugyanígy dönthetett, azért mégis érdemes horgászat előtt mindenütt tájékozódni. Fontos, hogy csak azok horgászhatnak januárban a tavalyi okmányokkal – vagy az azok mellé váltott napijeggyel –, akik még nem adták le a fogási naplójukat. Ezt legkésőbb február 28-áig kell összesítve eljuttatni az egyesülethez.

Január elsejétől az új rendelet szerint vissza kell engedni a vízbe azt a halat, amelybe kívülről akadt a horog, a 30 centinél nagyobb zsákmányt csak leölve lehet hazavinni, és november elsejétől március 15-éig tilos lesz a halradar használata. A csukát február elsejétől március 31-éig védi tilalom, amikor kifogható, 40 centiméternél nagyobbat vihet el a horgász. A balint március elsejétől április 30-áig védi tilalom, a legkisebb kifogható méret 40 centiméter. A sügért, a süllőt és a kősüllőt is egyaránt március 1-jétől április 30-áig védi tilalmi idő, süllőből 30 centi, kősüllőből 25 centi a legkisebb kifogható méret. Egyaránt április 15-étől május 31-éig tilos kifogni a gardát – máskor legkisebb kifogható mérete 20 centiméter –, a domolykót (25 centiméter), a jászkeszeget (20 centiméter), a szilvaorrú keszeget (20 centiméter), a paducot (20 centiméter) és a márnát (40 centiméter). A ponty (30 centiméter) tilalmi ideje május 2-ától május 31-éig, a compó (25 centiméter) és a harcsa (60, tilalom idején 100 centiméter) tilalmi ideje május 2-ától június 15-éig tart. A januárban elvileg jól fogható menyhalat 25 centis méret- és 3 darabos mennyiségi korlátozás védi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!