Szeged és környéke

2008.05.28. 22:26

Jogerős ítélettel zárult a 2006-os Kálvária téri háború

Szeged - A halálos áldozatot is követelő szegedi, Kálvária téri bandaháborúban az ítélőtábla is felmentette az elsőrendű vádlottat, a harmadrendű vádlott büntetését enyhítette, a másod- és negyedrendűén nem változtatott.

Munkatársunktól

Perbeszédekkel kezdődött a 2006. június 21-én éjszaka Szegeden, a Kálvária téren kirobbant, halálos áldozattal és súlyos, életveszélyes sérülésekkel járó bandaháború másodfokú büntetőpere a Szegedi Ítélőtáblán.

A Fellebviteli Főügyészség azt „kérte" a táblabíróságtól, hogy állapítsa meg az elsőrendű vádlott, a korábban lapunknak az esetről részletesen nyilatkozó Kőműves István bűnösségét is. Az ügyész súlyosabb ítéletet remélt a Csongrád Megyei Bíróság Joó Attila vezette büntetőtanács által elítélt másik három vádlottra is. 2007. november 27-én Forró Rudolfot 3 év 10 hónap, testvérét, a lapunknak szintén nyilatkozó Forró Lászlót 3 év 6 hónap, Dimovits Mátyást 2 év 8 hónap börtönre ítélte a megyei bíróság.
Az ügy a Tisza Lajos körúton kocsmai verekedéssel kezdődött, a Klapka térig tartó üldözéssel folytatódott, és a Kálvária téren szamurájkardokkal, széklábakkal, vascsövekkel, pisztollyal halálos és súlyos sebeket ejtve fejeződött be.

A Kálvária téri bandaháború vádlottjai az ítélőtáblán Fotó: Segesvári Csaba

A Kálvária téri bandaháború vádlottjai az ítélőtáblán.
Fotó: Segesvári Csaba

Az elhunyt D. Lajos és a verekedés többi szereplője egyébként barátok voltak, Szeged éjszakai életében „rendezőként" vívtak ki maguknak hírnevet. Valamennyien békülni mentek a Kálvária térre.

A négy vádlott védelmét három szegedi, büntetőügyekben neves ügyvéd – Bene Zoltán, Palánki Zsolt és Krajkó Zoltán – képviselte. Az elsőrendű vádlott ügyvédje „hagyományos" védőbeszédet mondott, a másik két ügyvéd viszont nem. Ők úgy is megpróbálták védeni az általuk képviselt vádlottakat, hogy perbeszédük egy részében az ügyészhez hasonlóan bűncselekménnyel vádolták az elsőrendű vádlottat. Szerették volna elérni, hogy a bíróság felmentse vagy enyhítse Forróék és Dimovits büntetését.

A Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntetőtanácsa főleg technikai kérdésekben változtatott az elsőfokú ítéleten, a vádlottak közül csupán Forró László büntetését enyhítette 2 év 8 hónapra. Az ítélet jogerős.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!