Szeged és környéke

2014.08.21. 13:36

Juhász Gyula: függetlenként elindulok Tápéért

Szeged - A városi KDNP alelnöke a sajtóból értesült, hogy Tápén Kohári Nándor indul helyette. Sajtótájékoztatóját az utcán tartotta, mert nem engedték be az irodába - de a pártból is kizárhatják.

Dombai Tünde

Mihálffy: Juhász Gyula hazudik

- Nem így történt, Juhász Gyula hazudik - cáfolta képviselőtársa állításait [namelink name="Mihálffy Béla"] fideszes dorozsmai önkormányzati képviselő, aki egyben a következő ciklusra a körzet képviselőjelöltje is. - Juhász Gyula a képviselőjelölteknek tartott megbeszélésen kijelentette, hogy nem akar velünk együtt dolgozni. Vagyis ennek legalább húsz szemtanúja volt. Nem volt más választásunk, mint hogy Tápén más jelöltet állítsunk. Nem érte tehát váratlanul a képviselői lista hivatalos bejelentése. Kivel akar akkor együttműködni, ha nem velünk?

Juhász Gyulát kizárhatják a Fideszből és a KDNP-ből is

- Juhász Gyulával több ízben tárgyalt a jelenlegi polgármesterjelöltünk, [namelink name="Kothencz János"]. Én is beszéltem vele, mások is tárgyaltak vele. Ő az első találkozón kifejtette: nem biztos, hogy támogatni tudja ezt a formációt, ami a polgármesterjelölt körül van. Gondolkodási időt kért és úgy tudom, hogy nem kívánt indulni ezzel a csapattal. Most értesültem a végleges döntéséről - nyilatkozta lapunk megkeresésére a KDNP megyei elnöke, önkormányzati képviselő. [namelink name="Kalmár Ferenc"] hozzátette, Juhász Gyula a kereszténydemokrata pártnak és a Fidesznek is tagja. Márpedig mindkét párt alapszabálya szigorúan rendelkezik arról, hogy ha hivatalosan a párt politikája ellen indul, akkor záros határidőn belül meg kell szüntetni a párttagságát. Magyarul: a következő Fidesz- és KDNP-taggyűlésen fel kell vetni az esetleges kizárását.

Korábban írtuk:

- A június végi egyéni képviselői listán, amit a szegedi Fidesz-KDNP megszavazott-, azon még rajta voltam, majd a sajtóból értesültem, hogy [namelink name="Kothencz János"], a Fidesz-KDNP-L.É.T. polgármesterjelöltje más listát hirdetett ki hivatalosan, és a 7-es választókörzetben, Tápén – ahol én 8 éve vagyok képviselő – [namelink name="Kohári Nándor"] indul helyettem. Engem senki nem értesített a döntésről, ezért a választás jogát visszahelyezem a szavazók kezébe, és függetlenként elindulok az egyéni mandátumért - jelentette be [namelink name="Juhász Gyula"], a Fidesz-KDNP frakció kereszténydemokrata tagja a városi KDNP alelnöke.

Fotó: DM

Fotó: DM
A sajtótájékoztatót a Fidesz-KDNP frakció számára fenntartott önkormányzati iroda előtt tartotta, mert a képviselőt az előzetes értesítés ellenére sem engedték be az irodába.

Haág Zalán cáfolja Juhász Gyula állításait

Juhász Gyula csütörtöki sajtótájékoztatóján sajnos valótlan információk hangzottak el. Juhász Gyula nem alelnöke a KDNP szegedi szervezetének. A párt héttagú szegedi elnökségének ugyan 2010-ben tagja lett, ám az elnökségi üléseken nem vett részt és taggyűléseinket sem látogatta. 2014 júniusában Kothencz János, a Fidesz – KDNP – L.É.T. polgármesterjelöltje felkérte Juhász Gyulát, hogy legyen a tápéi központú választókörzet Szövetségünk által támogatott önkormányzati képviselőjelöltje. Juhász Gyula félnapi gondolkodás után úgy döntött, szakít a mi politikai közösségünkkel, és nem kíván ebben a csapatban indulni a választáson. Bár döntését mindannyian sajnáltuk, nem tehettünk mást, mint hogy tiszteletben tartsuk, és másik jelöltet állítsunk a körzetben - írja közleményében Haág Zalán, a KDNP szegedi szervezetének elnöke. - Nem felel meg tehát a valóságnak, hogy Juhász Gyula augusztus 13-án a sajtóból értesült arról, nem ő a Fidesz – KDNP – L.É.T. jelöltje, hisz ez az ő döntése volt. A Fidesz – KDNP – L.É.T képviselőjelöltje, Kohári Nándor az elmúlt négy évben a tápéi emberek bizalmából a részönkormányzat helyettes vezetőjeként dolgozott. 12 éves szegedi közgyűlési rutinnal rendelkezik, és jó képviselője lesz a tápéi, újpetőfitelepi, baktói embereknek.

Gyimesi László helyett közlemény

Többször kerestük Juhász Gyula állításaival kapcsolatban és az irodabezárás ügyében Gyimesi László városi Fidesz-elnököt is, de nem értük el. nyilatkozat helyett közlemény érkezett a párt helyi szervezetétől: "Fidesz Magyar Polgári Szövetség alapszabálya értelmében az önkormányzati jelöltállításokkal kapcsolatban a legfelső döntéshozó fórum a Fidesz Országos Választásmánya. Az őszi önkormányzati választáson - a Fidesz Országos Választmányának alapszabályszerű döntése értelmében - a jelöltállítás joga Szeged - és további 30 település - vonatkozásában, az Országos Választmány Elnökségének hatásköre.

A döntés értelmében Tápén Kohári Nándor indul a Fidesz-KDNP-L.É.T. támogatásával."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!