Szeged és környéke

2013.10.25. 21:10

Juronics Tamást is jelölték örökös tagnak

Szeged - Juronics Tamás Kossuth-díjas koreográfust, rendezőt, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetőjét is jelölték örökös tagnak a Halhatatlanok Társulatába, amely az idén – két év szünet után – újabb nyolc taggal bővülhet.

Munkatársunktól

A telefonos szavazatokat november végéig várják a jelöltekre a közönségtől, a díjakat decemberben adják át, és portréműsort is készítenek a díjazottakkal. A [namelink name="Szinetár Miklós"] vezette kuratórium négy kategóriában négy- négy jelöltet állított, közülük választhat ki a közönség kettőt-kettőt, akik örökös tagként átvehetik a gyűrűt, lábnyomuk pedig a Pesti Broadwayre, a Nagymező utcába – a már ott megtalálható mintegy száz lábnyom mellé – kerülhet fémbe öntve. A kezdeményezés 1996- ban indult, idén egy kereskedelmi rádió vállalta, hogy folytatva a korábbi hagyományt teret ad a szavazásnak, a díjátadó gálának, valamint a nyertesekről készülő portréknak. A díj kuratóriumának döntése szerint a színművésznő kategória jelöltje [namelink name="Eszenyi Enikő"], [namelink name="Kováts Adél"], [namelink name="Kútvölgyi Erzsébet"] és [namelink name="Tímár Éva"], a színművész kategóriáé [namelink name="Gáspár Sándor"], [namelink name="Mácsai Pál"], [namelink name="Máté Gábor"] és [namelink name="Sinkó László"]. Az operaénekesek közül Gulyás Dénesre, Lukács Gyöngyire, Ötvös Csabára és Zempléni Máriára, a táncművész kategóriában pedig Bajári Leventére, Juronics Tamásra, Ladányi Andreára és Popova Aleszjára lehet voksolni. A Halhatatlanok Társulatáról és a szavazásról további információ a www.orokostagsag.hu honlapon található. A díjátadó gálaműsort karácsonykor a Klubrádió sugározza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!