Szeged és környéke

2019.03.07. 11:54

Kártérítést is lehet igényelni áramszünet esetén

Mi történik, ha az áramszolgáltatás kimaradása miatt ér kár valakit? Ezt a problémát vetette fel olvasónk a hétfői kübekházi áramszünet apropóján. Utánajártunk.

Munkatársunktól

– Hétfőn hajnal 3 órakor vettem észre, hogy nincs áramszolgáltatás. Késő délelőtt pedig még mindig nem működtek az elektromos berendezések – hívta még aznap Csörög rovatunkat Kübekházáról Kiss Zoltánné. Az asszony azért telefonált, hogy megtudja, hova fordulhat, ha tartósan nem lesz áram a faluban, és emiatt mélyhűtőjében kiolvad minden. Utóbb kiderült, délelőtt 11 órára a probléma megoldódott, és szerencsére a fagyasztott élelmiszereknek sem lett semmi bajuk. Ettől függetlenül megkerestük az áramszolgáltatót, hogy megtudjuk: ilyen esetben, ha áramszünet miatt ér veszteség valakit, kérhet-e kártérítést.


Az NKM Áramszolgáltató Zrt. Kommunikációs Osztálya arról tájékoztatta lapunkat, hogy hétfőn egy transzformátor-készülék meghibásodása okozott átmenetileg áramszünetet Kübekházán néhány utcában. A szolgáltató munkatársai a készülék kicserélésével elhárították az üzemzavart. Arra a kérdésre, hogy ha ilyen esetben valakit a meghibásodás miatt kár ér, hol tudja ezt kompenzáltatni, azt válaszolták: a kártérítési igényeket elektronikus úton a panaszkezeles@ nkmaramhalozat.hu címre lehet elküldeni, vagy a 6701 Szeged Pf. 88. címre küldött postai levélben. Ezeket a bejelentéseket az NKM minden esetben a körülmények feltárásával, egyedi eljárás keretében vizsgálja ki.


Az NKM Áramszolgáltató Zrt. jövő héten hálózatkarbantartást végez Kübekházán. Hétfőn és szerdán 8 és 15 óra között a Dózsa György utca, Szántó Kovács János utca, Temető utca és a Zsák utca egyes részein, valamint a „Tanya, Szegedi Hulladékgazdálkodás" területen ezúttal tervezett módon szünetel majd a villamosenergia-szolgáltatás. Aggregátort használni ez idő alatt kizárólag a társaságtól előzetesen megkért, írásbeli engedély alapján lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!