Szeged és környéke

2009.07.03. 10:39

Két órát kell várakozni Röszkén - határhelyzet délen

Röszke - A röszkei határátkelőhelyen két órás várakozás alakult ki a kilépő oldalon a megnövekedett határforgalom miatt. Oka: az Ausztriából, Németországból érkező, és hazájukba hazautazó vendégmunkások nagy száma.

Delmagyar.hu

A határátkelőhely belépő oldalán kisebb, mintegy 30 percet meghaladó várakozásra lehet számítani. Pénteken a várakozási idő további növekedésére számítanak a kilépő oldalon.

Külföldi állampolgárok részére javasolják, hogy belépve Magyarországra, az M1-es autópályán végig haladva, az M5-ös autópályára rátérve - a kellemetlen várakozások elkerülése végett – a megszokott útvonal helyett válasszák a tompai határátkelőhelyet.

A tompai határátkelőhely az autópálya soltvadkerti, vagy kiskunfélegyházi kijáratához érve érhető el, Kiskunhalas irányába haladva. Tompán várakozás mentesen léphetnek ki Szerbiába, majd Subotica érintésével juthatnak vissza az E-75-ös főútra.

A távolságokat elemezve az ajánlott útvonal összesen a tompai határig 75 km, míg a szokásos útvonal az M5-ös autópályán Röszkéig haladva 70 km hosszú.

Magyar és szerb állampolgárok számára javasolják, hogy a gyorsabb határátkelés, valamint az esetlegesen kialakult várakozások elkerülése érdekében válasszák a szerb határszakaszon lévő Tiszasziget közúti - amely 8.00 és 18.00 óra között tart nyitva -, valamint a Tompa közúti határátkelőhelyeket.

A hétvégét illetően hasonló határforgalomra lehet számítani a röszkei határátkelőhelyen - így a várakozás ugyancsak elérheti a 2-6 órát.

Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén lévő többi határátkelőhelyeken - Tiszasziget, Kiszombor, Nagylak - a határforgalom jelen pillanatban folyamatos, várakozások nem alakultak ki.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a tehergépjárművel utazó közönséget, hogy megnövekedett forgalmi időszakokban fokozott ellenőrzés keretében a vizsgálja az illetékességi területén lévő határátkelőhelyeken, és azok közelében a (tehergépjárművek esetében) a 190/2008 (VII. 29.) Kormányrendelet értelmében nehéz tehergépjárművekre vonatkozó szabályok, korlátozások betartását (pihenőidők, menetsebesség, stb.).

Címkék#Röszke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!