Szeged és környéke

2019.05.07. 20:23

Két szegedi cukrászda is versenyben van az ország tortája címért - Fotó

Nem is akármilyen kategóriában indulnak.

Munkatársunktól

Bemutatták a Magyarország tortája és Magyarország cukormentes tortája verseny idei döntőseit. A fináléba öt-öt cukrászda alkotása került, a győzteseket augusztus elején hirdetik ki.


A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közös keddi budapesti rendezvényén a két zsűrielnök cukrászmester, Kiss Zoltán és Bechmann György ismertette a döntősöket. Mint elhangzott, az idei slágerízek a zöldfűszerek és a málna volt.


A Magyarország cukormentes tortája versenyben a Boldogasszony csipkéje névre keresztelt torta (Reök Kézműves Cukrászda, Szeged), valamint a Cukormentes Kicsi Gesztenye (Accappella Cukrászda, Szeged) került a fináléba.

 

Fotó: REÖK Kézműves Cukrászda/Facebook

Fotó: REÖK Kézműves Cukrászda/Facebook


A REÖK Kézműves Cukrászda csapata így fogalmazott a Facebook oldalukon:

Elképesztően boldogok vagyunk‼️ Most robogunk visszafelé #Szegedre azzal a remek hírrel, hogy az Ország Tortája verseny selejtezőjén, a Boldogasszony Csipkéje tortánk, cukormentes kategóriában bejutott a ‼️ TOP 5 - be ‼️


Mellettük még  a Mandulatorta cukormentesen (Szamos Marcipán Kft, Budapest), az Eredendő bűn (Álomsüti, Budapest), a Körös-menti Egres (Tímár Panzió és Étterem, Gyomaendrőd) is döntős lett.


(Kiemelt kép: Fotó: REÖK Kézműves Cukrászda/Facebook - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!