Szeged és környéke

2008.05.26. 20:04

Kicsi a borz, de erős

Kicsi a bors, de erős – tartja a mondás, mely igaz a Szegedi Vadaspark új lakóinak esetében is. Ki sem néznénk a két kis kölyökmacira hasonlító rozsomákból, hogy még egy náluk többször nagyobb rénszarvast is le tudnának teperni.

Bobkó Anna

A hím és a nőstény Németországból került egy tenyészprogram keretében a Tisza-parti városba a rozsomákok nagyköveteként, hiszen Magyarországon ők a legelső pár.

– Különlegesen fontos számunkra ezeknek az állatoknak az érkezése, hiszen több mint hét éve tervezzük, hogy beszerezzük őket. Eddig azonban nem gyűlt össze elég pénz, hogy kifutót építhessünk nekik. Ezt szponzorok segítségével mostanra sikerült megvalósítani – mondta Veprik Róbert igazgató.

Egy rénszarvast is képes leteperni a rozsomák – mostantól a vadaspark új lakója Fotó: Frank Yvette

Egy rénszarvast is képes leteperni a rozsomák – mostantól a vadaspark új lakója
Fotó: Frank Yvette

A pár a gyermeknapra átadott Afrika-házban kapott helyet. A rozsomák, másnevén torkosborz egyébként hírhedten falánk ragadozó. Bár szabad területen agresszív, az állatkertben hamar megszokja az embereket. Kétnaponta, általában este felé kap enni. Így aki látni szeretné, hogy torkoskodik a szegedi kis torkosborzpár, annak zárás előttig a vadasparkban kell maradnia. S bár nap közben is sokat játszanak, igazán éjjel aktívak. A párzáshoz azonban még túl fiatalok, leghamarabb várhatóan jövőre születnek kisrozsomákok.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!