Szeged és környéke

2014.05.08. 22:59

Koncert koncert hátán

Csongrád megye – Városnapok Makón, koncertek minden műfajban. Ízelítő a hétvége programjaiból.

Delmagyar.hu

Makói városnapok
Május 9., péntek

9.00: a városi zászló felvonása,
9.00–13.00: „A turizmus mint iparág dinamikus fejlesztése Makón és térségében" turisztikai konferencia és workshop a Korona Szállóban,
15.00: a Batka-szobor avatása a Makovecz téren,
16.00: ünnepi testületi ülés a Korona konferenciatermében, a városi kitüntetések átadása,
18.00: az ifjúsági sportpálya felavatása a Deák Ferenc utcában. Sztárvendég: [namelink name="Csordás Ákos"] (X-Faktor).

Május 10., szombat
Városnapi sportprogramok
9.00–16.00:
Városnapi 6 órás villám sakkverseny az MSVSE-székházban, labdarúgó villámtorna az Erdei Ferenc téri sportpályán, amatőr páros teniszverseny (Agro-Makó Kft.), streetballverseny a Deák Ferenc utcai sportpályán, meghívásos utánpótlás labdarúgótorna az Erdei Ferenc téri sportpályán, 16 órától csocsó- és biliárdverseny az Ifjúsági Klubban.
Városnapi Családi nap
A Hagymaház mögötti téren
Köszöntsük együtt a város napját! – 15 órától bemutatkoznak „a Mi Gyerekeink", Ki tud többet Makóról? – kvízjáték, a fődíj egy családi élménykártya,
20.00: Republic-koncert a fő téri szökőkútnál.



Színházban

Szegedi Nemzeti Színház
Szombat, 19.00:
Pillangókisasszony – opera, Rost Andreával

Kisszínház
Péntek, 19.00:
A hülyéje
Szombat–vasárnap, 19.00: Ők tudják, mi a szerelem/Antipygmalion

Korzó Zeneház
Május 11., vasárnap, 19.30:
Másikember
Május 11., vasárnap, 9 órától 11 óráig
Városnapi sportprogramok

Hagyma Kupa meghívásos horgászverseny a Téglagyári-tónál, városnapi sportgála, Az év sportolója 2013 díj átadása az Erdei János Városi Sportcsarnokban, lábteniszverseny a Maros-parti strandfürdőben, squashverseny a Kelemen-házban, 11 órától szépkorúak vetélkedője a Hagymaházban.

Jótékonysági koncert
Szeged IH Rendezvényközpont, péntek, 18.00

Gyerekek a gyerekekért – jótékonysági koncert Tabatabai Nejad Flórával és vendégeivel. Belépő: 1500 forint.

Horgas Eszter fuvolázik
Szeged Petőfitelepi Művelődési Ház, péntek, 19.00

Népszerű klasszikusok másképpen – [namelink name="Horgas Eszter"] fuvolaművész estje. Közreműködik: [namelink name="Cseke Gábor"]. A belépő 2500 forint.



A Chameleon zenekar koncertje
Szeged, Millenniumi Kávéház, péntek 20.00
Az együttes a vajdasági Temerinben alakult 2009-ben. A tagjai fiatal középiskolások voltak, és hobbyként kezdték a zenélést. Ma már, elég sok elfoglaltságot jelent számukra, hiszen számos koncerten lépnek fel Szerbiában és Magyarországon egyaránt. Jól ismert rock és blues zenét játszanak.
A zenekar tagjai: [namelink name="Óvári Dániel"] (vokál, gitár), [namelink name="Morvai Péter"] (gitár), [namelink name="Remlinger Roland"] (basszus gitár), [namelink name="Dejanović Boban"] (dobok)

Lemezbemutató
Szeged, IH Café, péntek 20.00

[namelink name="Kozma Orsi"] Vulkán című lemezbemutató koncertje. A könnyű, diszkó műfajtól a fülbemászó, légies szövegeken át a súlyos, különös hangszerelésű, elgondolkodtató mondanivalóval bíró dalokon keresztül mindent megtalálunk az új lemezen. Jegyár: 1400 forint.



Anarchy in Szeged
Szeged, Rongy Kocsma, péntek, 21.00

A Párt-, KrumpliCzukor-, Gutting Revue-koncertek: igazi elvetemült punkos este, szegedi lázadó fiatalokkal és a Budapestről érkező, látványos horror show-t ígérő Gutting Revue-vel. Belépő: 500 forint. A koncertek után buli Bobannal.



Csillagászati bemutató
Szeged, Szent István tér, víztorony, szombat, 15 órától éjfélig

A csillagászat napja – ingyenes távcsöves csillagászati bemutató a téren, a víztoronyban és a torony tetején (eső, valamint borult idő esetén csak a toronyban tervezett programokat tartják meg). Ezen a napon országszerte megrendezik a Csillagászat Napját a Magyar Csillagászati Egyesület önkéntesei. A Partiscum Csillagászati Egyesület planetáriumi bemutatóval, valamint több távcsővel várja az érdeklődőket, akik a „csillagvizsgáló" toronyban a fényszennyezés fölé emelkedhetnek, megnézhetik a város nappali és éjszakai panorámáját. A programok egy része ingyenes, vagy a helyszínen és a víztoronyban megváltott belépőkkel, támogatójeggyel látogatható. Az ingyenes bemutatóknál a Partiscum Csillagászati Egyesület munkáját támogató adományokat elfogadnak. Az 500 forintos jegy megváltásával minden program korlátozás nélkül látogatható, minden jegy mellé csillagászati ajándékot adnak a szervezők. Információk, a korábbi rendezvények kép- és filmanyaga: http://csillagaszatnapja.hu.

Hamupipőke
Szeged, Belvárosi Mozi, szombat, 18.55

Met-operaközvetítés – Rossini: Hamupipőke. Hossza: 210 perc. Rendező: [namelink name="Cesare Lievi"]. Vezényel: [namelink name="Fabio Luisi"]. Szereposztás: [namelink name="Joyce DiDonato"] (Angelina), [namelink name="Juan Diego Flórez"] (Ramiro herceg), [namelink name="Pietro Spagnoli"] (Dandini), [namelink name="Alessandro Corbelli"] (Don Magnifico), [namelink name="Luca Pisaroni"] (Alidoro).


A sevillai borbély után Rossini talán legnépszerűbb műve az ismert mesén alapuló Hamupipőke. Jacopo Ferretti szövegkönyve – épp Rossini kérésére – szándékosan nélkülözi a meseszerű elemeket. A történetből a szolgasorban tartott mostohalány, Angelina jó szívét és kedvességét emeli ki, amellyel elnyeri az álruhás herceg szívét, és még rangra áhítozó, gőgös nővéreit is megóvja a rájuk váró jogos büntetéstől.

Kamarazenekari est
Dóm, szombat, 19.00
Májusi egyházzenei hetek: a L’angolo Kamarazenekar koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők a fogadalmi templomban.

Bödön piac - gyereknapi banzáj
Szeged, Rongy udvar, vasárnap, 9.00

10:00-tól nagy gyereknapi palacsintázás "amíg a készlet tart"
10:00-12:00 kölyök táncház Számfira Mátéval és Pató Zsuzsival



A teljes nyitvatartás alatt:
- tanyasi állatsimogató
- ingyenes kézműves sarok kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
- lekvárfőző workshop
- nemezelés és népi játszóház [namelink name="Aba Ákos"] népi iparművésszel
​- ingyenes gyereknapi arcfestés kicsiknek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!