Szeged és környéke

2015.08.31. 11:19

Kővel dobálták meg az embercsempészek a határt őrző rendőröket

Röszke - Az embercsempészek azt kifogásolták, hogy a rendőrök nem hagyják őket dolgozni. A kövek a szerb oldalról repültek,

Munkatársunktól

Valószínűleg embercsempészek dobálták meg az államhatárt őrző rendőröket hétfő hajnalban. Az embercsempészek téglákat hajigáltak a szerb oldalról, miközben szidták a hatóságokat és azt kiabálták, hogy "nem hagytok bennünket dolgozni".

Kővel dobálták meg az embercsempészek a határt őrző rendőröket. Fotó: police.hu - GALÉRIA



A szolgálati gépkocsi szélvédőjét és oldalát találták el, személyi sérülés nem történt. Az embercsempészek Szerbia irányába távoztak - írta a police.hu.

Majdnem 8800 határsértőt fogtak el a hétvégén

Országszerte összesen 8792 határsértőt fogtak el a rendőrök péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható összesítés szerint pénteken 2822, szombaton 3080, vasárnap 2890 volt az elfogottak száma. 36 gyanúsított ellen embercsempészés, 6 esetben pedig közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

A legtöbb határsértőt mindhárom nap Csongrád megye déli részén fogtak el - közölte a megyei főkapitányság szóvivője.

Várkonyi Gergely elmondta, vasárnap 2637 embert, köztük 562 gyermeket tartóztattak föl, a legnagyobb - szír, afgán és pakisztáni állampolgárokból álló - csoport Röszke külterületén lépte át illegálisan a zöldhatárt.
A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!