Szeged és környéke

2012.08.28. 17:40

Lovasnap és gasztrofesztivál Bordányban

Bordány - A Bordányi Lóbarátok Köre szeptember 1-jén rendezi meg a lovasnapot. Egy héttel később pedig gasztrofesztivál lesz.

Munkatársunktól

A fogatosok és hátaslovasok gyülekezője után 8 órától kezdődik a zenés, fogatos és hátaslovas felvonulás Bordány utcáin. A versenyek 9 óra 30 perckor kezdődnek. A programok alatt a lovaspályán kiállításokat tartanak, a gyerekeket ugrálóvár, a felnőtteket bálagurítás várja. A helyszínen tombola is vásárolható 200 forintért. A fődíj egy csikó. A rendezvényről a fogatosoknak Tari Attilánál a 30/252-2630-as telefonszámon, a hátaslovasoknak Mészárosné Hell Gabriellánál a 30/758-2396-os telefonszámon lehet érdeklődni.

Jövő szombaton a faluház szervez gasztronómiai fesztivált, amelyre várják a csapatok, baráti társaságok, helyi közösségek jelentkezését. Nevezési díj nincs. Sátrat, székeket, asztalokat, a főzéshez szükséges eszközöket és alapanyagokat mindenkinek magának kell biztosítania. A zsűrizni kívánt finomságokat két kategóriában várják: bográcsban készült ételek, illetve grillen és tárcsán sültek. A zsűri elnöke [namelink name="Kollár János"], a mórahalmi Colosseum Hotel mesterszakácsa lesz. A fesztivál vendégei lesznek a Barátok közt szereplői: [namelink name="R. Kárpáti Péter"] (András), [namelink name="Barna Zsombor"] (Péter) és [namelink name="Szabó Kitti"] (Linda). Jelentkezni és érdeklődni személyesen a faluházban vagy a 62/588-516-os telefonszámon lehet szeptember 6-áig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!