Szeged és környéke

2011.07.07. 17:50

Luxuskollégiummá alakítják a Royal Szállót?

Szeged - Az SZTE szenátusa hétfői ülésén jóváhagyta azt a keretmegállapodást, amely szerint amennyiben a szegedi Royal Szálló tulajdonosa az egyetem igényeinek megfelelően alakítja át kollégiummá az épületet, az SZTE öt évre kibérli. A szerződő felek a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jóváhagyására és az építési engedély jogerőre emelkedésére várnak.

Bobkó Anna

– Véleményezte az egyetem gazdasági tanácsa azt az előterjesztést, amely szerint ha a Royal Szálló tulajdonosa az egyetem elvárásainak megfelelően kollégiumi férőhelyeket alakít ki a szállóban, akkor az SZTE a piaci viszonyoknak megfelelően öt évre kibérli az épületet. A hotelből így prémiumkategóriás kollégium lehet, ilyennel jelenleg nem rendelkezik az oktatási intézmény. A gazdasági tanács az előterjesztést szenátusi döntésre alkalmasnak találta, javasolta a szenátus számára az előterjesztés napirendre vételét és elfogadását – mondta el lapunknak [namelink name="Dömötör Máté"].

A Szegedi Tudományegyetem főtitkárától megtudtuk: a szenátus hétfői ülésén jóváhagyta a szerződéstervezetet, amely azonban csak akkor lesz érvényes, ha a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jóváhagyja.

Luxuskollégium lesz a Royalból? Fotó: Frank Yvette (galéria)


Az egyetemmel közös projekt előnyös lenne a Royal Szálló számára: a belvárosi szálláshely évek óta csak tavasztól őszig üzemelt. Többször megírtuk, hogy a Royal felújítását több éve tervezik, a tulajdonos cég 2008-ban 500 millió forintos uniós támogatást is nyert a mintegy 1,5 milliárdos költségvetésű projektre. Az átépítés során négycsillagos hotelt alakítottak volna ki mélygarázzsal. 2009-ben már odáig jutottak, hogy a támogatási szerződést is aláírták az NFÜ-vel, ám a beruházáshoz mégsem fogtak hozzá, és az uniós pénzt sem vették igénybe. Májusban sajtótájékoztatón jelentette be [namelink name="Tóth Zsolt"], a tulajdonos Eurasia Kft. ügyvezető igazgatója: a hotel idén is csak a turistaszezonban, szeptember 30-áig tart nyitva 60 klimatizált szobával és három különböző méretű konferenciateremmel.

Tóth Zsolt csütörtökön megkeresésünkre elmondta: a hotel kollégiummá való átalakításához az építési engedélyt megkapták, jogerőre emelkedését várják. Az ügyben később kíván részletesen nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!