Szeged és környéke

2014.06.23. 23:32

M43-as: összeér, ami összetartozik

Csongrád megye - A román oldalon folyó autópálya-építkezésről és az M43-as beruházásáról most már rendszeresen egyeztetnek a kivitelezők, a cél természetesen az, hogy a két út gond nélkül összeérjen, nincs probléma – tájékoztatta a Délmagyarországot Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője.

Munkatársunktól

Az állami cég adatai szerint az M43-as Makótól az országhatárig tartó szakaszán „a szükséges földmunkák 99 százalékban elkészültek", több helyen már a pályaszerkezet épül, itt „a készültségi szint 30-40 százalék közötti".

Makónál már a tartógerendák is állnak annál a felüljárónál, ahol a kész szakasz összeér az újjal. Fotó: Frank Yvette

Makónál már a tartógerendák is állnak annál a felüljárónál, ahol a kész szakasz összeér az újjal. Fotó: Frank Yvette
Ezen a szakaszon 18 kisebb-nagyobb vadátjáró vagy felüljáró épül, ezek alapja, cölöpjei nagyrészt állnak, ezeken is dolgoznak. A legnagyobb ilyen szerkezeten, amely Makónál a már kész szakaszt összeköti az újjal, már beemelték a tartógerendákat is. Ott most a pályalemezt zsaluzzák, betonozzák. Ez a felüljáró 700 millió forintba kerül – a teljes autópálya-szakasz nettó 46,5 milliárdba, és a tervek szerint idén őszre kell elkészülnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!